Κρήτη

Η επανάσταση του '21 τιμήθηκε στο Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων

Με λαμπρότητα, με την παρουσία πλήθους κόσμου, αλλά και με άκρως καλοκαιρινό καιρό πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στο Δήμο Αρχανών - Αστερουσίων.

Μετά το πέρας της δοξολογίας  ακολούθησε τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων αγωνιστών  και έγινε η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων κ. Κοκοσάλη Εμμανουήλ και όλους τους θεσμικούς εκπρόσωπους  και τα Σχολεία.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Επιτροπάκης Γεώργιος δήλωσε: «25η ΜΑΡΤΙΟΥ του 1821, το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας.

Η Ελληνική Επανάσταση ή Επανάσταση του 1821 ήταν η ένοπλη εξέγερση των Ελλήνων εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με σκοπό την αποτίναξη της οθωμανικής κυριαρχίας και τη δημιουργία ανεξάρτητου εθνικού κράτους.

Η Επανάσταση του '21 στάθηκε το πιο σημαντικό γεγονός της εποχής του γιατί απέδειξε ότι η αγωνιστικότητα, και η ισχυρή θέληση ενός λαού μπορούν ν' αλλάξουν την ιστορική του μοίρα και κατέδειξε το πραγματικό μεγαλείο ενός ολόκληρου λαού, ο οποίος έλαβε την οριστική και αμετάκλητη απόφαση να διεκδικήσει, να απαιτήσει και να κερδίσει την ελευθερία του έναντι οποιουδήποτε κόστους και θυσίας.

Για μία ακόμη φορά τιμούμε τους προγόνους μας που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα. Μαζί με την εθνική επέτειο γιορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που συμβολικά ταυτίστηκε με την Επανάσταση.»

Σχόλια