default-image

Κρήτη: Ερείπιο έτοιμο να πέσει, μια "ανάσα" από νηπιαγωγείο

Κρήτη
Κρήτη: Ερείπιο έτοιμο να πέσει, μια "ανάσα" από νηπιαγωγείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι ένα από τα γνωστά και ως "κουφάρια" του Ηρακλείου. Τα κτίσματα που στέκουν σαν άμεση απειλή, όμως μέχρι και σήμερα παρά τον φόβο που καλλιεργούν, κανείς δεν έχει ουσιαστικά ενδιαφερθεί.

Το κτίσμα στην Χρυσοπηγή του Ηρακλείου εδώ και 30 περίπου χρόνια αφότου έφυγε από τη ζωή η ηλικιωμένη γυναίκα που ζούσε μέσα, εμφανίζει εικόνα κατάρρευσης.

Δείτε το βίντεο

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Στη διάρκεια του χειμώνα που πέρασε φέτος μάλιστα οι τοίχοι του άνοιξαν στην κυριολεξία, και σε κάθε βροχή η αγωνία είναι μία: μην πέσει και πλακώσει το διπλανό σπίτι που ζει μια 75χρονη γυναίκα που καθημερινά φροντίζει παιδιά και εγγόνια.

Kρίθηκε κατεδαφιστέο αλλά μένει όρθιο

Το κτίσμα που καταρρέει μέρα με την ημέρα κρίθηκε ένα χρόνο πριν κατεδαφιστέο από την Πολεοδομία , μετά από ενεργοποίηση του εισαγγελέα από τους κατοίκους.

Μέχρι σήμερα όμως κανείς δεν  γνωρίζει γιατί δεν έγινε το παραμικρό  με αυτή την απειλή που καθημερινά σκορπάει το φόβο σε κατοίκους που βλέπουν τα παιδιά τους να παίζουν αμέριμνα περνώντας από το σημείο, δίχως να μπορούν να τα προστατεύσουν.

Το πέρασμα έξω από το ερείπιο, οδηγεί στο 50o νηπιαγωγείο. Σαν να μην έφτανε αυτή η απειλή, τα  μικρά παιδιά πάνω από τα κεφάλια τους στην κυριολεξία, έχουν έναν ακόμη. Το σωζόμενο τμήμα μιας σπηλιάς που καταρρέει καθημερινά. Μια δεύτερη όπως λένε μεγάλη "πληγή" ανάμεσα στα τόσα προβλήματα μιας περιοχής που οι κάτοικοι αισθάνονται πολίτες τρίτης κατηγορίας.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραϊτη

Φωτογραφίες :  Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News