default-image

Κρήτη: Φόβοι για ξήλωμα πυροσβεστικών κλιμακίων λόγω Fraport

Κρήτη
Κρήτη: Φόβοι για ξήλωμα πυροσβεστικών κλιμακίων λόγω Fraport

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τους φόβους τους για το «ξήλωμα» τριών Πυροσβεστικών κλιμακίων σε Δήμους των Χανίων, για τις ανάγκες της Fraport, με την επακόλουθη μετάθεση του προσωπικού, δηλώνουν Δήμαρχοι και Βουλευτές της Κρήτης.

Αναλυτικότερα, σε επιστολή καταγράφεται ο προβληματισμός των Δημάρχων για τις μεταθέσεις οχτώ πυροσβεστών και τη συνακόλουθη αποψίλωση πυροσβεστικών κλιμακίων τριών ευαίσθητων σε θέματα πυροπροστασίας Δήμων του Νομού Χανίων, για τις ανάγκες του αεροδρομίου «Ι. Δασκαλογιάννης» στο πλαίσιο της προωθούμενης σύμβασης - σύμπραξης του δημοσίου και της Fraport, καθώς και την έντονη ανησυχία τους για τη μετάθεση ακόμη δύο πυροσβεστών σε αεροδρόμια εκτός Κρήτης, στο πλαίσιο της ίδιας σύμβασης, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη μελλοντική τους επιστροφή στα Χανιά.

Την επιστολή διαμαρτυρίας των Δημάρχων Κισσάμου κ Σταθάκη, Πλατανιά κ. Μαλανδράκη και Καντάνου - Σελίνου κ. Περράκη, κατέθεσαν την Πέμπτη 23 Μαρτίου ως αναφορά οι βουλευτές Χανίων κκ. Βαγιωνάκη και Μπαλωμενάκης και ο βουλευτής Λασιθίου κ. Θραψανιώτης.

Οι βουλευτές ζητούν τη γνώμη του Υπουργείου Εσωτερικών για τα όσα αναφέρουν οι Δήμαρχοι καθώς και τις όποιες πιθανές ενέργειες για να λύσουν το πρόβλημα που πιθανά θα δημιουργηθεί.

Αναλυτικά το κείμενο της αναφοράς:

Θέμα: «Επιστολή διαμαρτυρίας για μεταθέσεις Πυροσβεστών από Π.Υ. Κισσάμου και Π.Κ. Καντάνου»

Οι βουλευτές Χανίων κκ Ευαγγελία (Βάλια) Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης, καθώς και ο βουλευτής Λασιθίου κ. Θραψανιώτης Εμμανουήλ  καταθέτουν προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών αναφορά επιστολή των Δημάρχων Κισσάμου, Θεόδωρου Σταθάκη, Πλατανιά, Ιωάννη Μαλανδράκη και Καντάνου - Σελίνου, Αντώνη Περράκη, με ημερομηνία 16 Μαρτίου 2017 και τίτλο «Επιστολή διαμαρτυρίας για μεταθέσεις Πυροσβεστών από Π.Υ. Κισσάμου και Π.Κ. Καντάνου» στην οποία εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τις μεταθέσεις οχτώ (8) πυροσβεστών και τη συνακόλουθη αποψίλωση πυροσβεστικών κλιμακίων τριών ευαίσθητων σε θέματα πυροπροστασίας Δήμων του Νομού Χανίων, για τις ανάγκες του αεροδρομίου «Ι. Δασκαλογιάννης» στο πλαίσιο της προωθούμενης σύμβασης - σύμπραξης του δημοσίου και της Fraport, καθώς και την έντονη ανησυχία τους για τη μετάθεση ακόμη δύο (2) πυροσβεστών σε αεροδρόμια εκτός Κρήτης, στο πλαίσιο της ίδιας σύμβασης, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη μελλοντική τους επιστροφή στα Χανιά.

Επισυνάπτεται επιστολή με τα αναφερόμενα σχετικά.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να με ενημερώσετε σχετικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News