default-image

Κρήτη: Βάζουν μπρος να φτιάξουν το μεγάλο ρήγμα- photos

Κρήτη
Κρήτη: Βάζουν μπρος να φτιάξουν το μεγάλο ρήγμα- photos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε νωρίς το πρωί η αποκατάσταση του ρήγματος που προκλήθηκε χτες το απόγευμα στην ακτή Μιαούλη στο Κουμ Καπί, έξω από την πύλη Σαμπιονάρα, στα Χανιά.

Εκτιμάται ότι μέχρι το μεσημέρι το οδόστρωμα θα έχει αποκατασταθεί και ο δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία.

Ωστόσο, το γεγονός επαναφέρει την αναγκαιότητα εκπόνησης μελέτης συνολικά για το παραλιακό μέτωπο του Κουμ Καπί καθώς, λόγω της διάβρωσης, οι καθιζήσεις του οδοστρώματος είναι συχνές και σύμφωνα με τους ειδικούς ανά πάσα στιγμή ολόκληρα τμήματα του δρόμου μπορεί να βρεθούν στη θάλασσα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: "ΑΝΟΙΞΕ" Η ΓΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έκλεισαν το δρόμο, ενώ βαρύ όχημα JCB προχώρησε ήδη στις πρώτες παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Βάμβουκα «το ρήγμα είναι μεγάλο όμως θα αποκατασταθεί μέχρι αύριο. Είναι γνωστό ότι αυτή η περιοχή υποφέρει από σπηλαιώσεις. Εδώ και πολλά χρόνια περιμένουμε να παραλάβουμε μια αρχιτεκτονική μελέτη για το Κουμ Καπί. Δυστυχώς το Ελεγκτικό Συνέδριο εμποδίζει τη διαδικασία. Επειδή δεν υπάρχει επαρκής λόγος, θα πρέπει να προχωρήσει η αρχιτεκτονική μελέτη η οποία θα ξεκλειδώσει τη δυνατότητα να παρέμβουμε, να κάνουμε ακτομηχανικές μελέτες και να σώσουμε την περιοχή».

Ο κ. Γιάννης Δρακάκης, εργολάβος του δήμου επεσήμανε ότι απαιτείται μια γενικότερη παρέμβαση καθώς διαπιστώνονται σημαντικές διαβρώσεις. Όπως τόνισε «όλο το τμήμα είναι υποσκαμμένο και κάποια στιγμή θα φεύγει τμήμα - τμήμα και να καταλήγει στη θάλασσα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων κ. Μιχάλη Βλαχάκη, είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει αυτό τα τελευταία δυόμιση χρόνια στο Κουμ Καπί και η μόνη λύση είναι η μελέτη ακτομηχανικής και στατική μελέτη για την ανάπλαση της περιοχής.

Ρεπορτάζ - Φωτογραφίες: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News