default-image

Ξεκίνησε η ανασύνταξη της Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας

Κρήτη
Ξεκίνησε η ανασύνταξη της Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Επιτροπή αγώνα Ιεράπετρας έπειτα από δύο χρόνια αδράνειας πήρε ξανά μπροστά, άρχισε δειλά - δειλά να ανασυντάσσεται και να συσπειρώνει αρχικά τους τοπικούς συλλογικούς φορείς της Ιεράπετρας, επιδιώκοντας να φέρει κοντά της και πολλούς απλούς πολίτες που αντιλαμβάνονται ότι τίποτα πια δεν είναι δεδομένο και όλα κερδίζονται με μαζικούς λαϊκούς αγώνες.

«Την περασμένη Κυριακή στις 7 το βράδυ, πραγματοποιήθηκε η συζήτηση που είχε καλέσει η Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας με φορείς και συλλόγους του δήμου μας. Συζητήθηκαν τόσο τα νέα πλήγματα αποψίλωσης της περιοχής μας (ΤΕΙ, Ασφαλιστικά Ταμεία, Πυροσβεστική κ.λπ.), όσο και τα ζητήματα του Νοσοκομείου μας.

Στη συζήτηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας, του Σωματείου Καφέ και Εστίασης, του Αγροτικού Συλλόγου, του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Χωριού, του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προώθησης Κοινωνικής Οικονομίας «Ιστός», καθώς και οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Προϊστάκης και Μιχάλης Μαχαιράς», μας είπε το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας κ. Μαρία Κτιστάκη.

Η επαναδραστηριοποίηση της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα ήταν κάτι που απασχολούσε τα δύο τελευταία χρόνια την τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας, που συνέχισε να παρακολουθεί αμήχανα, την αποψίλωση και την υποβάθμιση κάθε δημόσιας υπηρεσίας. Η υποτίμηση της μεγαλύτερης πόλης του Νομού Λασιθίου, με την ισχυρότερη οικονομία που συνεχίζει να συρρικνώνεται να αποδυναμώνεται και να μετατρέπεται σε ένα γραφικό κεφαλοχώρι, δεν αφήνει πλέον κανένα ασυγκίνητο.

Οι κάτοικοι του Δήμου Ιεράπετρας για κάθε ακόμα και ασήμαντη  υπόθεση τους, πρέπει να μπαίνουν στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ η στο Ι.Χ. αυτοκίνητο τους, να πηγαίνουν στην πρωτεύουσα του Νομού τον Άγιο Νικόλαο, να χάνουν αμέτρητες εργατοώρες για να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους και να επιστρέφουν αργά το βράδυ στο σπίτι τους, με τα νεύρα τους σπασμένα και χωρίς αντοχή για να κάνουν οτιδήποτε άλλο.

«Στη συνάντηση που κάναμε την περασμένη Κυριακή, εκφράστηκε η κοινή πεποίθηση ότι πρέπει να υπάρξει πλατιά ενημέρωση και επαναδραστηριοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τα σοβαρά αυτά ζητήματα αλλά και για τη διεκδίκηση όσων δομών έχουν απομακρυνθεί από το Δήμο μας (Εφορία, ΤΕΙ, κ.λπ.), με την κοινή προσπάθεια και συνεργασία όλων των φορέων του. Οι κοινοί, δυναμικοί αγώνες είναι αυτοί που έφεραν μέχρι σήμερα αποτέλεσμα, πρέπει, λοιπόν, να οργανωθούμε και να ξαναπιάσουμε το νήμα των αγώνων για να σταματήσουμε την υποβάθμιση του τόπου μας. Πρώτο βήμα σε αυτή την προσπάθεια θα είναι η επίσκεψη στην 7η ΥΠΕ, μόλις οριστεί το ραντεβού που έχει ζητήσει η Επιτροπή Αγώνα, καθώς και η έναρξη μιας πλατιάς, κοινής καμπάνια ενημέρωσης των συμπολιτών μας», πρόσθεσε η κ. Μαρία Κτιστάκη.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News