Κρήτη

Καταγγελία Βενιζέλειο: Οι ειδικευόμενοι είναι εκπαιδευόμενοι

Τις ανυπόστατες, όπως χαρακτηρίζουν, δηλώσεις του Προέδρου του Κ.Ε.Σ.Υ, κ. Μάρκου, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, μεταξύ άλλων δήλωσε ότι οι ειδικευόμενοι γιατροί είναι εκπαιδευόμενοι και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται, βάλλοντας βέβαια και κατά της αμοιβής τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση - καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Βενιζελείου:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων αναγνωρίζοντας το ήθος, την προσφορά και την αξία των ειδικευομένων, εκφράζει την αγανάκτηση του προς τον κ. Μάρκου και του υπενθυμίζει ότι:

- Οι ειδικευόμενοι γιατροί είναι νέοι επιστήμονες, με όρεξη, διάθεση και ικανότητες να στηρίξουν την επιστήμη της Ιατρικής και το ΕΣΥ στο μέλλον.

- Στήριξαν, στηρίζουν και θα συνεχίσουν να στηρίζουν τη λειτουργία των Νοσοκομείων.

- Πάμπολλες κλινικές κρατιούνται ακόμη σε λειτουργία χάρη στην αυτοθυσία και την αυταπάρνηση τους, καθώς  εκτελούν τα καθήκοντα τους παραμερίζοντας τις άθλιες συνθήκες εργασίας και τα εξωπραγματικά ωράρια εργασίας.

- Η εκπαίδευση των ειδικευομένων σε πολλές περιπτώσεις θυσιάζεται στο βωμό της υπερβολικής εργασίας, καλύπτοντας κενά όπου και όπως χρειαστεί.

- Χιλιάδες νέοι γιατροί μεταναστεύουν κάθε χρόνο στο εξωτερικό. Και πώς να μην φύγουν άλλωστε, αν ακούνε τέτοιες δηλώσεις;

Ας αφήσουν λοιπόν οι αρμόδιοι τις προκλήσεις και ας σκύψουν στα πραγματικά προβλήματα.

Να ξέρουν τι λένε, σε ποιους απευθύνονται και τι επιπτώσεις θα έχουν οι απόψεις τους.

Στηρίζουμε την αξιοπρέπεια, την αυτοθυσία και τους αγώνες των ειδικευόμενων και απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να στηρίξει την εκπαίδευση και τον ρόλο των νέων γιατρών.

Σχόλια