default-image

ΠΑΓΝΗ: Στο "τραπέζι" οι συμβάσεις για καθαριότητα και σίτιση

Κρήτη
ΠΑΓΝΗ: Στο "τραπέζι" οι συμβάσεις για καθαριότητα και σίτιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τις συμβάσεις εργασίας συζήτησε το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και σίτιση, σε μία ενημερωτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου:

Το σωματείο τόνισε στο αμφιθέατρο τις παγίδες και τους όρους που κρύβει αυτή η σύμβαση εργασίας και την αντίθεση του σε αυτές τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Οι εργαζόμενοι δεν παλέψανε να αλλάξει μονάχα ο εργοδότης και όλα τα άλλα να παραμείνουν τα ίδια (εντατικοποίηση, κα).

Δεν παλέψανε για να υπάρξουν λιγότερες απολύσεις και να αλλάξει ο τρόπος απόλυσης, δεν παλέψανε να υπάρξει ανθρωποφαγία μεταξύ των εργαζομένων και των ανέργων, δεν παλέψανε για να χάσουν τη δουλειά τους το 2017.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και σίτιση πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση και απαίτησαν να αποσύρει την κατάπτυστη σύμβαση ορισμένου χρόνου που η κυβέρνηση πλασάρει σαν διέξοδο από τις ατομικές συμβάσεις έργου (όπου κυβέρνηση, ΔΥΠΕ και διοίκηση έτρεξαν να προωθήσουν  το καλοκαίρι του 2016) και να αντικατασταθεί με αορίστου χρόνου και την αλλαγή των όρων αυτής.

Ο Διοικητής αλλά και ορισμένοι παπαγάλοι της διοίκησης προσπάθησαν να πείσουν για το κέρδος που θα είχαν οι εργαζόμενοι αν προχωρούσαν στις μετατροπές των συμβάσεων έργου σε εργασίας, για το ότι η διοίκηση νοιάζεται για εκείνους κ.α.

Η διοίκηση του νοσοκομείου υπερασπίστηκε το νόμο της κυβέρνησης για αυτές τις συμβάσεις (μοριοδότηση, προκήρυξη ΑΣΕΠ) και επιχείρησε  να καθησυχάσει  τους εργαζομένους ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα (παρόλο που η σύμβαση αναφέρει ημερομηνία λήξης την 31-12-2017 στον πρώτο όρο).

Επιτέθηκε φραστικά στο σωματείο και αρνήθηκε τη συζήτηση με τους εργαζόμενους παρουσία του σωματείου χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία νουθεσίας σε υπηρεσιακή με σκοπό να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο και να μεταπείσει τους εργαζόμενους.

Η διοίκηση του σωματείου έδωσε αποφασιστική απάντηση στη διοίκηση και τα παπαγαλάκια της, ότι το μόνο ρεαλιστικό αίτημα των εργαζομένων που εξασφαλίζει την εργασία και μετά το 2017 είναι η μονιμοποίηση τους  με  σύγχρονα δικαιώματα.

Η αυταρχική στάση της διοίκησης του Νοσοκομείου θυμίζει άλλες εποχές. Έχει τεράστια ευθύνη και η διοίκηση και η 7η ΥΠΕ και η κυβέρνηση που αρνούνται την εκπροσώπηση των εργαζομένων από την εκλεγμένη συνδικαλιστική τους οργάνωση με σκοπό να απομονώσουν και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους προκειμένου να μην πάρουν πίσω τις κατάπτυστες συμβάσεις τους.

Η στάση τους ούτε μας φοβίζει, ούτε μας ξαφνιάζει. Αντίθετα δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο τους και το πώς αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους σαν αναλώσιμους. Οι εργαζόμενοι και το σωματείο θα δώσουν την απάντηση τους με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα.

Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες τις ειδικότητες με οργανικές θέσεις, ίσα δικαιώματα και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News