Κρήτη

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καταγγέλλει τη μη σύσταση ΔΣ

Παρόλο που έχουν περάσει τρεις μήνες από τις εκλογές του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, το προεδρείο δεν έχει συγκροτηθεί ακόμη πλήρως, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

Έχουν περάσει τρεις μήνες από τις εκλογές του σωματείου και ενώ η αντιλαϊκή επίθεση στα δικαιώματά μας εντείνεται, με ευθύνη του νέου και παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) δεν έχει πλήρως συγκροτηθεί το προεδρείο του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου. Οι παρατάξεις αυτές αρνήθηκαν την πρόταση της ΑΣΕ για αντιπροσωπευτικό-αναλογικό προεδρείο και συνεχίζουν να εγκαλούν το ΠΑΜΕ να υποχωρήσει από την αταλάντευτη θέση του. Τέτοιος δρόμος προγραμματικών συγκλίσεων του ΠΑΜΕ δεν υπήρξε και ούτε μπορεί να υπάρξει με τον κυβερνητικό, συναινετικό συνδικαλισμό.

Μπροστά στα νέα μέτρα και αντίμετρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να κλείσει η 2η αξιολόγηση, μέτρα «φωτιά» για το λαό που πατούν πάνω στο έδαφος των προηγούμενων αντιλαϊκών μέτρων που με τις ευλογίες του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων και των μονοπωλιακών ομίλων έχουν τσακίσει τη ζωή μας.  Την ώρα που έχουν συμφωνήσει νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματά μας για να εφαρμοστούν τα μέτρα του 3ου μνημονίου που από κοινού ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΔΑΚΕ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ με νέα φοροληστεία για το λαό, νέα μείωση του αφορολόγητου, νέο πετσόκομμα των ήδη τσεκουρωμένων συντάξεων. Την ίδια στιγμή που για τους επιχειρηματικούς ομίλους έχουν ζεστό χρήμα με νέες φοροαπαλλαγές και νέα χρηματοδοτικά πακέτα.

Μπροστά σε αυτή τη λαίλαπα οι δυνάμεις του νέου και παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού αρνούνται να συζητήσουν τα ζητήματα του κλάδου με τη φθηνή δικαιολογία ότι δεν έχει ακόμη πλήρως συγκροτηθεί το ΔΣ της ΕΛΜΕ. Μάλιστα η ΠΑΣΚΕ δήλωσε ότι θα αναλάβει τη θέση του ταμία αρκεί να έχει «μόνο θετικές ψήφους», πρόταση στην οποία συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΑΚΕ. Δε θέλουν ούτε κριτική να τους γίνεται! Είναι φανερό ότι θέλουν το κίνημα στην αδράνεια, στο συμβιβασμό και τη μοιρολατρική αποδοχή της βαρβαρότητας! Γι` αυτό και αντί οργανώσουν τον κλάδο, να ανεβάσουν τη συνείδησή του ώστε να αντιπαλέψει το σύνολο της αντιλαϊκής αυτής επίθεσης. προσπαθούν να απαξιώσουν το σωματείο. Είναι φανερό για ποιους δουλεύουν: για το κεφάλαιο, για την κυβέρνηση και τους σχεδιασμούς τους.

Προσπαθούν με κάθε τρόπο να παρεμποδίσουν ακόμη και τη λειτουργία του ΔΣ της ΕΛΜΕ, δημιουργώντας εμπόδια σε εκλεγμένο μέλος του από την ΑΣΕ στο να παρακολουθεί τη συνεδρίαση. Ζητούν να γίνεται αργά, σε ώρα που γνωρίζουν καλά ότι η συναδέλφισσα που έρχεται από την περιοχή της Μεσαράς στην πόλη του Ηρακλείου δεν μπορεί να παρευρίσκεται, καθώς εκείνη την ώρα δεν υπάρχει μέσο μαζικής μεταφοράς για να επιστρέψει στο χώρο όπου ζει και εργάζεται. Μάλιστα η Αριστερή Παρέμβαση με περίσσιο θράσος ζήτησε από το εκλεγμένο μέλος της ΑΣΕ που εκπροσωπεί την παράταξη και τους συναδέλφους που τη στήριξαν να παραιτηθεί! Τέτοια αγωνιστική και συναδελφική αλληλεγγύη με την οποία φυσικά συμφώνησε η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚΕ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σιωπηρή αποδοχή της πρότασης.

Οι παρατάξεις αυτές μας θέλουν με σκυμμένο κεφάλι, γιατί όλες συναινούν στην ίδια στρατηγική του κεφαλαίου που θέλει να εξασφαλίσει την ανάκαμψη των κερδών του πάνω στα συντρίμμια των λαϊκών κατακτήσεων. Ευθύνες έχει και η Αριστερή Παρέμβαση που στήριξε το ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση, που ήταν χειροκροτητής στο «κίνημα των πλατειών» και προσπαθεί τώρα με κορώνες δήθεν αγωνιστικές να ξεπλύνουν το παρελθόν τους. Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοι είναι. Δε θα τους περάσει!

Προχωράμε σε περιοδείες στα σχολεία όπου αποκαλύπτουμε τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της «δίκαιης ανάπτυξης» που υπηρετεί τους στόχους του κεφαλαίου για την καπιταλιστική ανάκαμψη. Καταγγέλλουμε τη διάψευση των προσδοκιών που σκόπιμα καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν αντιπολιτευόταν την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, την επιβεβαίωση ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση στα οξυμένα λαϊκά προβλήματα, ούτε καν ανακούφιση του λαού, την εξόφθαλμη συμβολή του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στην προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να επιβάλουν «σιγή νεκροταφείου» απέναντι στην πολιτική του.

Με βάση όλα τα παραπάνω δυναμώνουμε την κοινή πάλη όλων των εργαζομένων απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, ισχυροποιούμε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τον ταξικό προσανατολισμό του κινήματος ώστε να αλλάξουν τα πράγματα στο συνδικαλιστικό κίνημα, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη λαϊκή αντεπίθεση, προετοιμαζόμαστε για Γενική Πανελλαδική Απεργία στον ορίζοντα ψήφισης των νέων μέτρων.

Σχόλια