default-image

Κρήτη: Καταγγέλλουν το δημόσιο διασυρμό μισθώτριας κυλικείου

Κρήτη
Κρήτη: Καταγγέλλουν το δημόσιο διασυρμό μισθώτριας κυλικείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ανήθικη, όπως χαρακτηρίζουν, επίθεση απέναντι στη μισθώτρια του κυλικείου του 3ου και 4ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Χανίων, αλλά και το «δημόσιο διασυρμό» της καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μισθωτών Κυλικείων Δημόσιων Σχολείων Νομού Χανίων και Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η ΕΛΜΕ Χανίων, με τη συναίνεση των διευθυντών των 3 παραπάνω σχολείων, διέσυραν δημοσίως σε ιστοσελίδες και έντυπα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, τη μισθώτρια, η οποία θέλησε να διεκδικήσει τα δικαιώματά της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση - καταγγελία του Δ.Σ. του Συλλόγου Μισθωτών Κυλικείων Δημόσιων Σχολείων Νομού Χανίων και Ρεθύμνου:

Με το παρόν Δελτίο Τύπου σας ενημερώνουμε για τον εν άγνοια της Μισθώτριας του Κυλικείου του Σχολικού Συγκροτήματος που φιλοξενεί το 3ο & 4ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο Χανίων, δημόσιο διασυρμό της σε ιστοσελίδες και έντυπα από το θεσμικό όργανο της ΕΛΜΕ Χανίων, η οποία με την συναίνεση των 3 Διευθυντών των ανωτέρω Σχολείων δέχτηκε ανήθικη και άδικη επίθεση επειδή διεκδίκησε με νόμιμο και θεσμικό τρόπο τα δικαιώματα της και εμμέσως και τα δικαιώματα της Σχολικής Κοινότητας.

H ΕΛΜΕ γνωρίζει την ύπαρξη του συλλόγου μας και την σπουδαία δράση του τα τελευταία 12 χρόνια. Θεωρούμε  άκομψη  και αντιδεοντολογική, τη βιασύνη τους να καταδικάσουν την συνάδελφο, χωρίς να ενημερώσουν για το θέμα ή την ιδία ή το σύλλογο μας.

Καλούμε την ΕΛΜΕ Χανίων, σε ανάκληση της ως άνω ανακοίνωσης ως αναληθή και συκοφαντική.

Θυμίζουμε ότι στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, η Σχολική κοινότητα θα πρέπει να είναι ενωμένη προς την προάσπιση των συμφερόντων των παιδιών και του Σχολείου ως οντότητας, θυμίζοντας σε όλους ότι η υγιείς και απρόσκοπτη λειτουργία των Κυλικείων προστατεύει την υγεία των μαθητών και συνδράμει στους οικονομικούς πόρους συντήρησης των σχολικών κτιρίων.

Καλούμε τους Υπεύθυνους για τα Κυλικεία Δ/ντες σχολείων να σταθούν αρωγοί στο έργο μας, προστατεύοντας μας από κάθε προσπάθεια αθέμιτου έως και παράνομου ανταγωνισμού, ώστε να μην επαναληφθούν καταστάσεις σαν αυτές που έγιναν στο ανώτερο Σχολικό Συγκρότημα.

Κλείνοντας θα θέλαμε να θέσουμε μια ερώτηση στους αρμόδιους: Τώρα που έκλεισε το κυλικείο, ποιος ευνοείται και ποιος χάνει;

Σημείωση: Προς εξυπηρέτηση της διαφάνειας, όλα τα έγγραφα και αλληλογραφία που αφορά την ανωτέρω υπόθεση είναι στα χέρια του Συλλόγου μας και διαθέσιμα σε όποιον επιθυμεί να ενημερωθεί.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News