Κρήτη

2,5 κιλά λαθραίου καπνού έκρυβαν στο αυτοκινητό τους

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 2,5 κιλά παράνομου καπνού προσπάθησαν να διακινήσουν στην αγορά της Κρήτης δύο άνδρες.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Παρασκευής και έπειτα από έρευνα του Αστυνομικού τμήματος Ιεράπετρας στους ίδιους και στο αυτοκίνητό τους, έκπληκτοι οι αστυνομικοί βρήκαν 2,5 ολόκληρα κιλά παράνομου καπνού.

Παράλληλα, στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 100 ευρώ, το οποίο προερχόταν από παράνομες δραστηριότητες.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας:

Συνελήφθησαν, δύο (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα, στο Λασίθι

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 2,5 κιλά καπνού

Συνελήφθησαν, χθες (17.03.2017) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 45 και 26 ετών, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης παράνομου καπνού, χθες (17.03.2017) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στους δύο αλλοδαπούς και έρευνα σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούσαν.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 50 συσκευασίες οι οποίες περιείχαν συνολικά 2,5 κιλά καπνού και δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης. Επιπλέον, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

Ανωτέρω ποσότητα καπνού κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Αγίου Νικολάου.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Σχόλια