default-image

Τα στοιχεία που "οδήγησαν" στον Μετζιδάκη, σήμερα το πόρισμα - video

Κρήτη
Τα στοιχεία που "οδήγησαν" στον Μετζιδάκη, σήμερα το πόρισμα - video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον πλέον τραγικό τρόπο γράφτηκε χθες ο επίλογος στην υπόθεση-θρίλερ του Κρητικού επιχειρηματία, ο οποίος εξαφανίστηκε στα Χανιά πριν από περίπου πέντε μήνες: Ομάδα δυτών βούτηξε χθες το μεσημέρι στο λιμάνι της Σούδας, μετά από σχετική εντολή των λιμενικών Αρχών, εντοπίζοντας το αυτοκίνητο του 59χρονου Κυριάκου Μετζιδάκη, τα ίχνη του οποίου αγνοούνταν από τις 14 Οκτωβρίου του 2016.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής συνηγορούν στο ότι η σορός που βρέθηκε χθες μέσα στο αμάξι που ανασύρθηκε από το λιμάνι της Σούδας ανήκει στον Μετζιδάκη. Πλέον, το μόνο που απομένει για να ταυτοποιηθεί το πτώμα είναι η εξέταση DNA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ - ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΛΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΜΕΤΖΙΔΑΚΗ

Ένα σοβαρό ερώτημα που εγείρεται, πάντως, είναι και ο τρόπος με τον οποίο επήλθε ο θάνατος του οδηγού τού αυτοκινήτου

Η διαδικασία της νεκροψίας-νεκροτομής ξεκίνησε χθες από τον αρμόδιο ιατροδικαστή, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε κατορθώσει να επιβεβαιώσει εάν ο θάνατος του ατόμου που εντοπίστηκε στο αμάξι επήλθε πριν ή μετά την πτώση του στο νερό.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή αναμένεται - κατά πάσα πιθανότητα - σήμερα, μετά τις 2 το μεσημέρι.

Τι βρέθηκε μέσα  στο όχημα και σε ποια κατάσταση εντοπιστηκε η σορός

Μέσα στο όχημα βρέθηκε και μια ανθρώπινη σορός στη θέση του οδηγού, η οποία δεν κατέστη δυνατό να αναγνωριστεί, ωστόσο - όπως όλα δείχνουν - πρόκειται για τον αγνοούμενο Χανιώτη επιχειρηματία.

Τις τελευταίες ημέρες, η Εισαγγελία είχε ζητήσει τη διενέργεια ερευνών για τον εντοπισμό του Μετζιδάκη. Ειδικότερα, πριν μερικά 24ωρα, οι λιμενικές Αρχές κάλεσαν ομάδα δυτών, προκειμένου να ερευνήσουν ενδελεχώς μια ακτίνα περίπου δύο χιλιομέτρων στο λιμάνι της Σούδας.

Όπως αποκάλυψε, ωστόσο, χθες, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της "ΚΡΗΤΗ TV", ο επικεφαλής της ομάδας των δυτών Θρασύβουλος Χειλουδάκης, είχε προηγηθεί αντίστοιχη καταδυτική έρευνα στο λιμάνι στο Καστέλι Κισσάμου πριν από τέσσερις (σ.σ. πέντε σήμερα) ημέρες, χωρίς να βρεθεί το οτιδήποτε.

Τα τελευταία 24ωρα, οι δύτες ήταν πανέτοιμοι να "χτενίσουν" και το λιμάνι της Σούδας, ωστόσο περίμεναν μέχρι χθες, προκειμένου να έχουν τις καταλληλότερες δυνατές συνθήκες για την έρευνά τους.

«Δεν μπορούσαμε να βουτήξουμε κατά τον απόπλου ή τον κατάπλου κάποιου πλοίου στο λιμάνι, καθώς οι προπέλες τους προκαλούν ρεύματα. Επίσης, δεν ευνοούσαν γενικότερα οι καιρικές συνθήκες», επισήμανε στη "Νέα Κρήτη" και την "ΚΡΗΤΗ TV", που κάλυψε καρέ-καρέ την επιχείρηση ανέλκυσης του οχήματος από το βυθό του λιμανιού, ο κ. Χειλουδάκης.

«Εμείς ήρθαμε το πρωί, αλλά ξεκινήσαμε τις έρευνες το μεσημέρι, γιατί περιμέναμε τον ήλιο ν' ανέβει για να έχουμε καλή ορατότητα», συμπλήρωσε ο κ. Χειλουδάκης. Όντως, οι δύτες βούτηξαν τελικά περίπου στη 1 το μεσημέρι, χωρίς να αργήσουν να βρουν αυτό το οποίο έψαχναν... «Πέσαμε στη θάλασσα και βρήκαμε τον άτυχο άνδρα στη μέση της προβλήτας "Αδρίας". Ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση, δεν μπορούσες να καταλάβεις ποιος ήταν. Το αυτοκίνητο όμως είχε πάνω την πινακίδα με κόκκινα νούμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά στη "Νέα Κρήτη" ο κ. Χειλουδάκης. Εξάλλου, σύμφωνα με τον έμπειρο δύτη, εκτός από το χρώμα του αμαξιού και των πινακίδων του, που ταυτίζονται με εκείνα του οχήματος του Μετζιδάκη, το πτώμα που ανασύρθηκε χθες έφερε στο χέρι του το ίδιο ρολόι με τον 59χρονο επιχειρηματία.

«Το αυτοκίνητο ήταν αναποδογυρισμένο, με τον ουρανό να βρίσκεται στο βυθό. Ο άνθρωπος φορούσε ζώνη ασφαλείας, ενώ τα παράθυρα ήταν ανοικτά», επισήμανε, επιπρόσθετα, ο Θρασύβουλος Χειλουδάκης.

Συγκλονιστική αποκάλυψη από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV.

Πρόκειται για ένα βίντεο ντοκουμέντο με υποθαλάσσια πλάνα από το σημείο των ερευνών στα Χανιά και την ανάσυρση του αυτοκινήτου του αγνοούμενου Κυριάκου Μετζιδάκη, μέσα στο οποίο βρισκόταν το πτώμα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΓΡΙΦΟΣ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΧΑΝΙΩΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ

Καρέ - καρέ η κινητοποίηση του Λιμενικού και της Αστυνομίας και η ανεύρεση του αυτοκινήτου που έθεσε τραγικό επίλογο στην υπόθεση του 59χρονου Κρητικού.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_r0lnxv8u/

Ρεπορτάζ:Νικόλας Αγγελίνος - Ματθαίος Καπετανάκης

Βίντεο -Φωτογραφίες: Αντώνης Ιγγλεζάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News