default-image

Την Τρίτη η δίκη για... τα βαφτίσια στο Φοινικόδασος

Κρήτη
Την Τρίτη η δίκη για... τα βαφτίσια στο Φοινικόδασος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται τελικά η δίκη - σε δεύτερο βαθμό - του Κρητικού, ο οποίος πριν από περίπου έξι χρόνια είχε τοποθετήσει τραπεζοκαθίσματα στο φοινικόδασος του Βάι, για τις ανάγκες μιας βάφτισης.

Ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί το 2011 από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε ποινή φυλάκισης ενάμιση έτους με τριετή αναστολή και σήμερα (17/3) επρόκειτο να εκδικαστεί η έφεσή του από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης. Ωστόσο, το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση για την Τρίτη, λόγω παρέλευσης του ωραρίου.

Ο κατηγορούμενος λειτουργούσε το εστιατόριο και το αναψυκτήριο του φοινικόδασους, μισθώνοντας την εν λόγω έκταση από εκκλησιαστικό ίδρυμα. Σημειώνεται ότι το δικαίωμα χρήσης μεταβιβάστηκε στο εν λόγω ίδρυμα από τον τότε Δήμο Ιτάνου.

Σύμφωνα με το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λασιθίου, που είχε δικάσει σε πρώτο βαθμό τον κατηγορούμενο, στις 18 Ιουνίου του 2011 ο τελευταίος πιάστηκε να έχει τοποθετήσει μέσα στο φοινικόδασος 21 τραπέζια (τύπου ροτόντα), 210 καρέκλες, τρία ψυγεία αναψυκτικών, ένα ψυγείο παγωτού, δύο διαφημιστικές πινακίδες, ξύλινους διαδρόμους, αλλά και μια τροχήλατη καντίνα! Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με το Δικαστήριο, η έκταση του φοινικόδασους που κατελήφθη από τον κατηγορούμενο έφτανε τα 680 τ.μ.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε αναγνωρίσει τότε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτιών, αφού χρησιμοποιούσε το συγκεκριμένο χώρο για βιοποριστικούς λόγους, έχοντας την έγκριση του «ιδρύματος, αλλά και την ανοχή του Δήμου Ιτάνου», όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ουδέποτε έγινε κάποια καταγγελία εναντίον του από κάποιο από τα δημοτικά όργανα για τη χρήση της συγκεκριμένης έκτασης.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News