Κρήτη

Φεύγουν γιατροί για Αραβία μετά τον πάταγο του Κρητικού

Η αποκάλυψη ότι ο κ. Σαλούστρος εξέτασε την αδελφή του βασιλιά έδωσε άλλη αίγλη στο θέμα, τραβώντας το ενδιαφέρον των αθηναϊκών Μ.Μ.Ε

Πάταγο προκάλεσε η αποκάλυψη της "Ν.Κ." για τον Ηρακλειώτη επιμελητή Καρδιολογίας Μανόλη Σαλούστρο, ότι σε εκπαιδευτικό του ταξίδι στη Σαουδική Αραβία κλήθηκε να εξετάσει την αδερφή του μεγάλου βασιλιά Σαλμάν Αλ Σαούντ, μεταβαίνοντας μάλιστα ο ίδιος στο παλάτι!

Η δημοσιότητα που έλαβε το ρεπορτάζ της "Ν.Κ.", που φιλοξενήθηκε από σχεδόν όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, εφημερίδες της Αθήνας και φυσικά ενημερωτικά και ψυχαγωγικά πόρταλ πρώτης γραμμής, προκάλεσε τη συνέχεια του ρεπορτάζ, που είναι άκρως ενδιαφέρουσα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ

Σύμφωνα με τον επιμελητή Καρδιολογίας Μανόλη Σαλούστρο, δεν ήταν λίγα τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε από συναδέλφους του γιατρούς, που έχουν ήδη ετοιμάσει τα χαρτιά τους για να μεταναστεύσουν στη Σαουδική Αραβία, ζητώντας του να μάθουν πληροφορίες για τον τόπο, τα νοσοκομεία και τη διαμονή τους εκεί.

«Είναι το άγχος του πρωτομετανάστη», σημειώνει ο κ. Σαλούστρος μιλώντας στη "Νέα Κρήτη", και εξηγεί ότι περισσότεροι από 15 συνάδελφοί του γιατροί, που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα, έχουν ήδη ετοιμάσει τα χαρτιά τους για να φύγουν για το εξωτερικό, άλλοι σε εκπαιδευτικό ταξίδι και άλλοι αναζητώντας ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον.

Τιμή αλά κρητικά!

Η Σαουδική Αραβία αποτελεί μια μεγάλη και αναπτυσσόμενη αγορά για επιστήμονες και επαγγελματίες, ενώ, όπως λέει ο κ. Σαλούστρος στη "Νέα Κρήτη", οι άνθρωποι είναι φιλικοί και εισέπραξε μεγάλο feedback, όπως χαρακτηριστικά είπε, από τους ασθενείς που εξέτασε. Ο ίδιος δηλώνει ενθουσιασμένος από το γεγονός ότι ακόμη και οι συνάδελφοί του στο νοσοκομείο και η διευθύντρια του νοσοκομείου δεν έκρυψαν την εκτίμησή τους στο πρόσωπο του Ηρακλειώτη γιατρού και περιγράφει ένα συγκινητικό περιστατικό που συνέβη για να τον τιμήσουν.

Ο κ. Σαλούστρος θυμήθηκε ότι η διευθύντρια του Νοσοκομείου National Guard στο συγκρότημα των πόλεων Νταμάμ-Χόμπαρ σε μια γιορτή στο σχολείο έντυσε την κόρη της Κρητικοπούλα και προσέφεραν κρητικά εδέσματα προς τιμήν της πατρίδας του γιατρού από το Ηράκλειο.

Η μπούργκα

Ωστόσο, το γεγονός που έδωσε τη μεγάλη δημοσιότητα στον επιμελητή Καρδιολογίας Μανόλη Σαλούστρο είναι η εξέταση που έκανε στην αδελφή τού βασιλιά Αλ Σαούντ, ύστερα από καρδιολογικό πρόβλημα. Η αποκάλυψη αυτού του γεγονότος έδωσε άλλη αίγλη στο θέμα, τραβώντας το ενδιαφέρον των εθνικών Μέσων Ενημέρωσης. Επίσης, ένα άλλο στοιχείο του ρεπορτάζ είναι η φωτογραφία του γιατρού με τις τρεις συναδέλφους του γυναίκες στο Βασιλικό Νοσοκομείο, με τη μία εκ των τριών να φέρει μπούργκα.

Όπως μας είπε ο γιατρός, η εν λόγω γυναίκα ονομαζόταν Αμάλ και δεν είχε δει ποτέ το πρόσωπό της, ενώ η ειδικότητά της ήταν τεχνικός υπερήχων, με εξειδίκευση στην Παιδοκαρδιολογία.

Το θέμα όπως πρώτη αποκάλυψε η εφημερίδα Νέα Κρήτη

Πίεση από τη μεγάλη δημοσιότητα

Μετά τη μεγάλη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα, ο κ. Σαλούστρος εμφανίστηκε «πιεσμένος» από τα μεγάλα ΜΜΕ της Αθήνας, που τον κυνηγούν για συνέντευξη, είτε σε τηλεοπτικές εκπομπές είτε ραδιοφωνικές. Για την ιστορία του επιμελητή Καρδιολογίας υπήρξε ενδιαφέρον από τηλεοπτικές εκπομπές υψηλής τηλεθέασης της Αθήνας, όπως αυτών της Τατιάνας Στεφανίδου και της Ελένης Μενεγάκη, ενώ το θέμα αναπαράχθηκε από δεκάδες ειδησεογραφικά, ψυχαγωγικά, ακόμη και ιατρικά sites, όπως protothema.gr, newsit.gr, topontiki.gr, iatropedia.gr, koolnews.gr, espressonews.gr, neoiorizontes.gr, pagenews.gr, newsup.gr και πολλά άλλα σε όλη τη χώρα.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Συμβουλάκης

Σχόλια