default-image

"Γράμματα σε ένα φίλο Γερμανό" - 3 τελευταίες παραστάσεις

Κρήτη
"Γράμματα σε ένα φίλο Γερμανό" - 3 τελευταίες παραστάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Θεατρική Συντροφιά Ηρακλείου (ΘΕ.Σ.Η.), μετά από ένα κύκλο παραστάσεων, στο Ηράκλειο, στο Ρέθυμνο και τη Σητεία, και πριν ταξιδέψει σε θέατρο της Αθήνας, επιστρέφει για τρεις τελευταίες παραστάσεις, με το έργο: "Γράμματα σ' ένα φίλο Γερμανό", του Αλμπέρ Καμύ, , το Σάββατο στις 18  Μαρτίου, στις 21:00 και την Κυριακή 19 Μαρτίου, στις 19:00 και στις 21:00.

Τέσσερις επιστολές του Αλμπέρ Καμύ σε έναν φανταστικό φίλο του Γερμανό, γραμμένες κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, μας ταξιδεύουν για ακόμη μια φορά, το Σάββατο στις 18  Μαρτίου, στις 9:00 το βράδυ και την Κυριακή 19 Μαρτίου, στις 7:00 το απόγευμα και στις 9:00 το βράδυ.

Η Θεατρική Συντροφιά Ηρακλείου (ΘΕ.Σ.Η.), μετά από ένα κύκλο παραστάσεων, στο Ηράκλειο, στο Ρέθυμνο και τη Σητεία και πριν ταξιδέψει σε θέατρο της Αθήνας, επιστρέφει για τρεις τελευταίες παραστάσεις, με το έργο: «Γράμματα σ' ένα φίλο Γερμανό», στο Μικρό Θέατρο, του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου.

Λίγα λόγια για το έργο

Τα «Γράμματα σε ένα φίλο Γερμανό» αποτελούν ένα άτυπο μανιφέστο του συγγραφέα, στο οποίο διακηρύττει τη δύναμη της ανθρωπιάς και του πνεύματος, καταδικάζοντας ταυτόχρονα το παράλογο που φέρει ο πόλεμος, το μίσος, η αδιαλλαξία.

Οι επιστολές αυτές εκδόθηκαν εκτός Γαλλίας, που βρισκόταν τότε υπό γερμανική κατοχή, σε λίγα αντίτυπα. Ο Καμύ, μετά την απελευθέρωση, αρνήθηκε να τις επανεκδόσει.

Με γλώσσα ευγενή, που μετουσιώνεται θαυμαστά σε ένα αιχμηρό κατηγορώ, ο Καμύ μάς υπενθυμίζει πώς σε περιόδους κρίσης ο αποπροσανατολισμός και η σύγχυση εύκολα κυριαρχούν.

Έτσι, διαχρονικές αξίες και υψηλά ιδεώδη όπως η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη, η ιδέα της ευτυχίας και του ανθρώπου τοποθετούνται σε άλλες βάσεις, οικτίρονται ή διαστρεβλώνονται.

Οι αντιστοιχίες ανάμεσα στο τότε και το σήμερα, πολλές- η κρίση αξιών δεδομένη. Στην παράστασή μας, μια γυναίκα αντιτάσσεται στον παραλογισμό της εποχής της, πολεμά και τελικά φυλακίζεται για τα πιστεύω της, που δεν παύει όμως να υποστηρίζει με όσες δυνάμεις της έχουν απομείνει.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σοφία Δερμιτζάκη- Στέλλα Κουφάκη

ΕΡΜΗΝΕΙΑ: Σοφία Δερμιτζάκη

VIDEO ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ- TEASER:  Nikolai Dorowskin

ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ: Μικαέλα Κεφαλλογιάνη

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ: Γιώργος Μανουσάκης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ-ΗΧΟΥ: Στέλλα Κουφάκη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Γιάννα Καράγιωργα- PHOTOPROFILE

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΦΙΣΑΣ: Mark Quigley

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Σοφία Δερμιτζάκη, Στέλλα Κουφάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News