Κρήτη

Μια… διαφορετική Σταχτοπούτα στα «Παραμύθια του Σαββάτου»

Mια Σταχτοπούτα διαφορετική, η Σταχτοπούτα της Μαρίνας Γιώτη, ζωντανεύει στα «Παραμύθια του Σαββάτου» στο βιβλιοπωλείο «Δοκιμάκης» το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 12.00 το μεσημέρι.

Λίγα λόγια για το παραμύθι:

Η διάσηµη ιστορία της Σταχτοπούτας, όπως την ξέρουµε, αλλά και η ιστορία… αλλιώς, ιδωμένη από µια άλλη οπτική γωνία. Ήταν, τελικά, αυτός ο πρίγκιπας τόσο ιδανικός όσο φαινόταν;

Σαν πολύ παραμύθι δεν φαίνεται το... παραμύθι; Ποια ήταν πραγματικά η καλή νεράιδα και τι σημαντικό ρόλο έπαιξε στην ιστορία; Υπάρχει ζωή μετά το «ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα»; Να είστε εκεί σε μια παρουσίαση διαφορετική ...

Μαζί της στην παρουσίαση συμμετέχουν παιδιά από το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου και το 5ο Δημ. Σχολείο Ν. Αλικαρνασσού.

Λίγα λόγια για τη Μαρίνα Γιώτη:

Η Μαρίνα Γιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε Marketing και Καλές Τέχνες στο Georgetown University της Washington, DC όπου αποφοίτησε το 1997. Μέχρι το 1999 φοίτησε στο Pratt Institute στη Νέα Υόρκη Σχεδιασμό Οπτικής Επικοινωνίας και Εικονογράφηση από το οποίο αποφοίτησε με τιμητικές διακρίσεις.

Είναι βραβευμένη δημιουργική διευθύντρια σε εταιρία οπτικής επικοινωνίας και πρόεδρος στο αθλητικό κέντρο Sunny Sports Club. Έχει τιμηθεί με το John Peter's Publication Award από το Art Di¬rectors Club της Νέας Υόρκης και τα Διεθνή βραβεία Pentawards για τη δουλειά της.

Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Η Στιγμούλα» και ακολούθησαν «Η Στιγμούλα είναι δυνατή!» το 2015, «Σκουφοκοκκινίτσα» το 2016 και «Δυο φορές κι έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα» τον Νοέμβριο του 2016 από τις εκδόσεις Διόπτρα. Έχει μια κόρη 8 ετών.

Σχόλια