Κρήτη

Ετοιμάζεται το Κέντρο Υγείας στα Χανιά

Έως το τέλος Απριλίου θα έχει υπογραφεί η σύμβαση για την παράδοση του ιατρικού τεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού στο δήμο Χανίων για το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.

Έως το τέλος Απριλίου θα έχει υπογραφεί η σύμβαση για την παράδοση του ιατρικού τεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού στο δήμο Χανίων για το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, όπως γνωστοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης, που είχε σήμερα, με τους υποδιοικητές της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Ελένη Γιακουμάκη και Στέλιο Δημητρακόπουλο ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου, έχει ήδη γίνει 20ετής παραχώρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας από τον Δήμο Χανίων στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, ενώ με την παράδοση και του εξοπλισμού ολοκληρώνονται από πλευράς του δήμου οι υποχρεώσεις του για τη λειτουργία του Κέντρου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο δήμαρχος Χανίων τόνισε ότι θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα και οι διαδικασίες πρόσληψης του απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας και έλαβε τη διαβεβαίωση από την 7η Υ.ΠΕ. ότι προχωρούν οι σχετικές διαδικασίες.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν λύσεις για την εξεύρεση κατάλληλων χώρων για τη λειτουργία των «ιατρείων γειτονιάς» εντός του αστικού ιστού του δήμου Χανίων, με τα στελέχη της ΔΥΠΕ Κρήτης να ζητούν τη στήριξη της συγκεκριμένης δράσης.

Φωτογραφία αρχείου

Σχόλια