Κρήτη

Συνέδριο και νέο Δ.Σ. για τους πολύτεκνους

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου το 4ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδας (ΟΠΟΤΤΕ). Στο συνέδριο συμμετείχαν αντιπρόσωποι από όλες τις περιοχές της χώρας, από την Κρήτη ως τον Έβρο, από τα Δωδεκάνησα ως τα Ιόνια.

Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ (Κ. Πανταζής, Ν. Γιανακοπούλου, Γ. Κατριβάνος) και ο Δ. Στρατούλης πρώην υπουργός (από τη Λαϊκή Ενότητα), καθώς και ο πρώην σύμβουλος του Υπ. Εσωτερικών Β. Αυγουλάς. Οι προσκεκλημένοι δεσμεύτηκαν να κάνουν όλες τις δυνατές παρεμβάσεις ώστε να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των τριτέκνων.

Συγκεκριμένα το συνέδριο μέσα από τις τοποθετήσεις επανέλαβε τα αιτήματα:

- Να αναγνωριστούν οι τρίτεκνες οικογένειες σαν πολύτεκνες, όπως ισχύει σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

- Να λάβει η πολιτεία όλα τα αναγκαία μέτρα για την ενίσχυση της οικογένειας και κυρίως για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού ζητήματος, ώστε να μην γίνει η Ελλάδα-όπως πάνε να την κάνουν, μια γερασμένη χώρα . Με χιλιάδες νέους -το δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας- μετανάστες . Με τους θανάτους περισσότερους από τις γεννήσεις. Με μισθούς των 300 ευρώ ,τα ζευγάρια δεν κάνουν παιδιά. Η χώρα δεν έχει μέλλον. Αυτό είναι έγκλημα !  

- Να αναγνωριστεί η ιδιότητα του τριτέκνου στις οικογένειες με τρία παιδιά και να μην τιμωρείται από το κράτος με τη φορολογική πολιτική ή την αφαίρεση των θετικών ενισχύσεων όταν ένα από τα παιδιά φτάσει 18 χρονών, όπως συμβαίνει σήμερα.

- Να υπάρξουν ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (αστικές γραμμές, ΚΤΕΛ, τρένα, πλοία) ώστε να διευκολύνεται η μετακίνηση των οικογενειών.

- Νομοθετική ρύθμιση για την κατοχύρωση-μέσα από τις ειδικές κατηγορίες- του ποσοστού πολυτέκνων-τριτέκνων, στις προσλήψεις, και την κοινωνική πολιτική.

Οι αντιπρόσωποι τόνισαν, δεν ζητάμε επιδόματα, δεν  επαιτούμε αλλά απαιτούμε ανθρώπινες συνθήκες, για να ζήσουν και να μορφωθούν τα παιδιά μας!

Το συνέδριο εξέλεξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΟΤΤΕ, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα.

Σχόλια