default-image

Μετά την καταδίκη, αθώωση για απάτη με καύσιμα Λιμεναρχείου

Κρήτη
Μετά την καταδίκη, αθώωση για απάτη με καύσιμα Λιμεναρχείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν τελικά νωρίτερα σήμερα οι δύο Κρητικοί που δικάζονταν σε δεύτερο βαθμό για την απάτη με τα καύσιμα που φέρεται να έλαβε χώρα πριν από περίπου 8 χρόνια στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Δύο χρόνια κι ένα μήνα μετά την καταδίκη τους από το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο, τόσο ο τότε προϊστάμενος του Γραφείου Καυσίμων Πλωτών και Χερσαίων Μέσων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, όσο και ο βενζινοπώλης, που φέρονταν να εμπλέκονται στην υπόθεση, δικαιώθηκαν καθώς το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης τους έκρινε αμφότερους αθώους.

Ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, έδωσε σήμερα το παρών ο πρώην υπεύθυνος του Γραφείου, ωστόσο ο πρατηριούχος δεν παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Εφετείου, παρά εκπροσωπήθηκε δια του πληρεξουσίου συνηγόρου του. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος δικαζόταν για απάτη κατ' εξακολούθηση, ενώ ο δεύτερος για άμεση συνέργεια στην απάτη.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ

Όπως ανέφερε, λοιπόν, ο πρώτος κατηγορούμενος, κατά την απολογία του, το σύστημα της αρμόδιας υπηρεσίας δεν δεχόταν δεκαδικά ψηφία στα παραστατικά για τον εφοδιασμό των καυσίμων των οχημάτων του Λιμενικού. Αυτός ήταν ο λόγος, σύμφωνα με τον ίδιο, που πραγματοποιήθηκε ετερεχρονισμένα αντικατάσταση των επίμαχων παραστατικών, τα οποία στρογγυλοποιούνταν.

Τελικά, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων αθώωσε και τους δύο κατηγορούμενους, λόγω αμφιβολιών. Θυμίζουμε ότι και οι δύο τους είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, τον Φεβρουάριο του 2015 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, το οποίο επέβαλε στον κάθε έναν εξ αυτών ποινή φυλάκισης ενός έτους, με τριετή αναστολή.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News