Κρήτη

Μόλις δύο εθελοντές για τους άστεγους στην Κρήτη!

Ελάχιστη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα εθελοντισμού για τη δημιουργία δομής προς όφελος των αστέγων που απηύθυνε ο Δήμος Αγίου Νικολάου.

Ελάχιστη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα εθελοντισμού για τη δημιουργία δομής προς όφελος των αστέγων που απηύθυνε ο Δήμος Αγίου Νικολάου.

Η ανταπόκριση δεν ήταν η αναμενόμενη. Μόλις δύο άτομα όλα κι όλα δήλωσαν ενδιαφέρον να στηρίξουν την προσπάθεια για τους αστέγους. Με τόσο μικρή εθελοντική συμμετοχή, ο Δήμος δηλώνει πως δε γίνεται να προχωρήσει η ιδέα, που εξαρχής βασίστηκε στον εθελοντισμό!

Η δημοτική Αρχή απευθύνει τώρα εκ νέου κάλεσμα συμμετοχής και εθελοντικής προσφοράς.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι τα ζητήματα της καθημερινότητας, που απασχολούν την ελληνική οικογένεια αλλά και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά, είναι πολλά, γεγονός που επιβεβαιώνει τους αρχικούς μας φόβους ότι μάλλον είναι δύσκολο να δημιουργηθεί μια δομή, που δύναται να στηριχτεί αποκλειστικά σε εθελοντές - δεδομένης μάλιστα της αδυναμίας του Δήμου να ανταποκριθεί σ' αυτήν την πρόκληση λόγω έλλειψης προσωπικού.

Με δεδομένη την παρουσία δύο εθελοντών που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον να στηρίξουν την προσπάθεια του Δήμου, θεωρώ ότι δε δύναται να δημιουργηθεί ακόμα εκείνη η κρίσιμη μάζα των ανθρώπων που μπορούν επαρκώς να δραστηριοποιηθούν ώστε να λειτουργήσει αυτή η δομή.

Δίνουμε ωστόσο μια παράταση χρόνου και καλούμε εκ νέου τους εθελοντές να επικοινωνήσουν με το Δήμο Αγίου Νικολάου στο τηλέφωνο 28413/40.110». αναφέρει ο Δήμος.

ΜΠ.Σ.

Σχόλια