default-image

Κρήτη: Ορμητικός χείμαρρος "χώρισε" στα δύο οικισμό video

Κρήτη
Κρήτη: Ορμητικός χείμαρρος "χώρισε" στα δύο οικισμό video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπροστά σε έναν ορμητικό χείμαρρο βρέθηκαν οι κάτοικοι οικισμού της Γαύδου που είδαν τα νερά να «φουσκώνουν» αφού στη θέση αυτή τους υπόλοιπους μήνες δεν υπάρχει καν ποταμός. Μάλιστα από τη μια στιγμή στην άλλη ο χείμαρρος «χώρισε» το Σαρακήνικο στα δύο διαμορφώνοντας ένα σπάνιο θέαμα θέαμα για τους λιγοστούς κατοίκους.

Όπως τόνισε η δήμαρχος Γαύδου κα Καλλίνικου μιλώντας στο neakriti.gr «έβρεξε ασταμάτητα στο νησί και έχει φουσκώσει το ποτάμι. Είναι η μεγαλύτερη ποσότητα που έχουμε δει τα τελευταία δύο χρόνια μέσα σε λίγες ώρες. Πάντως δεν έχουμε πρόβλημα, το νερό κάνει καλό στις δεξαμενές και τους ταμιευτήρες που έχουν γεμίσει».

Σχηματίστηκε χείμαρρος

Toυς υπόλοιπους μήνες δεν υπάρχει καν χείμαρρος καθώς "στεγνώνει" και έτσι το θέαμα που αντίκρισαν οι κάτοικοι ήταν ιδιαίτερο. Τα νερά σχημάτισαν εναν μικρό ποταμό και η βροχή έφερε ικανοποίηση.

Η βροχή που έπεσε μόνο πολυπόθητη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αφού έγινε δεκτή με ανακούφιση από τους κατοίκους της Γαύδου. Τα φαινόμενα ωστόσο ήταν κατά τόπους έντονα. Σύμφωνα με την κα Καλλίνικου «ο ποταμός περνάει από την παραλία μέσα από οικισμό στον οποίο υπάρχουν κάποιοι κάτοικοι το χειμώνα, καμιά δεκαριά σπίτια. Σήμερα η βροχή χώρισε τον οικισμό αλλά ευτυχώς δεν έχουν παρατηρηθεί δυσκολίες. Επιθεώρησα τους αγροτικούς δρόμους και δεν υπάρχουν προβλήματα».

Ρπεορτάζ : Φιλία Σαριδάκη - Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News