default-image

Δωρεάν πνευμονολογικές εξετάσεις για την πρόληψη της ΧΑΠ

Κρήτη
Δωρεάν πνευμονολογικές εξετάσεις για την πρόληψη της ΧΑΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δωρεάν πνευμονολογικές εξετάσεις και σπιρομετρήσεις, αλλά και συμμετοχή στη συζήτηση  για την πρόληψη της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ) θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, την Πέμπτη 9 Μαρτίου, κάτοικοι και επισκέπτες του Ηρακλείου.  

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το πρόγραμμα  «Βοήθεια στο Σπίτι Παλιανής» του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ομάδα ΧΑΠ της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, με υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Νίκο Τζανάκη.

Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί από τις 9:00 το πρωί μέχρι τη 1:00 το μεσημέρι και θα παρέχεται δωρεάν πνευμονολογική εξέταση και σπιρομέτρηση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των Δαφνών που βρίσκεται στην πλατεία του οικισμού.

Οι ασθενείς:

Την ημέρα της εξέτασης ο κάθε ασθενής θα πρέπει να κρατάει όλα τα φάρμακα που παίρνει καθημερινά. Αν κάποιος κάνει εισπνοές, δεν θα τις κάνει το πρωί της εξέτασης, θα χορηγηθούν από τον γιατρό μετά την σπιρομέτρηση

Προτεραιότητα έχουν οι καπνιστές, πρώην καπνιστές με αναπνευστικά προβλήματα διαγνωσμένα και μη, και εκείνοι που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα και δεν τηρούν τακτικό ιατρικό έλεγχο, κυρίως νέοι ηλικιακά.  

Πληροφορίες: 2813400822

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News