default-image

Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών: Από αύριο οι απολογίες των 19

Κρήτη
Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών: Από αύριο οι απολογίες των 19

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Τρίτη 7 Μαρτίου ξεκινούν οι απολογίες των δεκαεννέα συλληφθέντων που κατηγορούνται για το Διεθνές κύκλωμα διακίνησης μεταναστών που είχε ως επίκεντρο την Κρήτη και που εξαρθρώθηκε την περασμένη Παρασκευή. Ένα κύκλωμα που είχε απλώσει τα πλοκάμια του παντού και κατάφερε να κερδίσει από την παράνομη δράση του 760.000 ευρώ!  

Πρώτοι αναμένεται να απολογηθούν οι δεκατέσσερις αλλοδαποί - εννέα άτομα από το Αφγανιστάν ηλικίας από 17 έως και 38 χρονών, τρία άτομα από τη Συρία ηλικίας 29, 31 και 24 χρονών μια 37χρονη από τη Βουλγαρία και ένας 29χρονος από το Πακιστάν.

Επίσης, την Τετάρτη θα απολογηθούν οι τέσσερις Έλληνες που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση ηλικίας 46, 40, 27, 26 χρονών μεταξύ των οποίων και αρχιφύλακας, που υπηρετεί σε υπηρεσία της Κρήτης ο όποιος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Οι διώξεις που αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση αφορούν στη συγκρότηση και διεύθυνση οργάνωσης περισσότερων των τριών ατόμων με σκοπό την επιδίωξη διάπραξης των κακουργημάτων της εκβίασης, διευκόλυνσης παράνομης εισόδου και εξόδου από την χώρα και παράνομης μεταφοράς εκ κερδοσκοπίας.

Επίσης, αφορούν στη διευκόλυνση εισόδου και εξόδου από το Ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτων χωρών χωρίς τον απαιτούμενο έλεγχο, εκ κερδοσκοπίας, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια

Ακόμη κατηγορούνται για μεταφορά από το εξωτερικό και παραλαβή από σημεία εισόδου με σκοπό την προώθηση στο εσωτερικό της χώρας και σε έδαφος κράτους-μέλους Ε.Ε. πολιτών τρίτων χωρών εκ κερδοσκοπίας, κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση και με την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου, από κοινού και από την πράξη μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο.

Επίσης, οι διώξεις αφορούν σε πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση, κατάχρηση εξουσίας κατ' εξακολούθηση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ΄ εξακολούθηση και στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης από κοινού και εκβίαση κατ' εξακολούθηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News