default-image

Αναστάτωση από φωτιά που εκδηλώθηκε κοντά σε νηπιαγωγείο

Κρήτη
Αναστάτωση από φωτιά που εκδηλώθηκε κοντά σε νηπιαγωγείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας σε εγκαταλελειμμένο κτήριο που παλιά στεγάζονταν αποδυτήρια αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Χρυσοπηγή των Χανίων, μπορεί να μην έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής ,ωστόσο προκάλεσε αναστάτωση.

Και αυτό γιατί σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται το 1ο και 2ο νηπιαγωγείο με αποτέλεσμα όταν εκδηλώθηκε η φωτιά μικροί και μεγάλοι να μην κρύψουν την ανησυχία τους και με το δεδομένο ότι γύρω από την παλιά αποθήκη υπάρχουν ξερόχορτα.

Μάλιστα όπως δήλωσε η διευθύντρια του νηπιαγωγείου κ.Ματσακάκη, το κτίριο αφενός βρίσκεται σε απόσταση μόλις 20 μέτρων από το χώρο της αποθήκης , αφετέρου είναι κατασκευής προκάτ γεγονός που σημαίνει ότι καθίσταται ιδιαίτερα επικίνδυνο σε οποιοδήποτε πύρινο εφιάλτη πλησιάσει ενώ τα ξερόχορτα καθιστούν ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση.

Η ίδια μάλιστα ζητάει να ληφθούν και τα απαραίτητα μέτρα  προφύλαξης προκειμένου τόσο τα παιδιά όσο και οι εκπαιδευτικοί και κατ' επέκταση οι γονείς που αφήνουν εκεί τα νήπια να νιώθουν απολύτως ασφαλείς και προστατευμένοι.

Όσο για το περιστατικό που διαδραματίστηκε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες , εκδηλώθηκε συγκεκριμένα στα αποδυτήρια που παλιά χρησιμοποιούνταν αφού εκεί υπήρχε γήπεδο ποδοσφαίρου 5*5 ενώ ένα όχημα με 4  άνδρες που βρέθηκε στην περιοχή άμεσα έθεσε άμεσα τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο.  

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Φωτογραφίες :Αντώνης Ιγγλεζακης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News