Κρήτη

Μία ανάσα πριν την απόβαση στην Αθήνα οι αγρότες της Κρήτης (Ηχητικό)

Αντίστροφα μετράει πλεόν ο χρόνος για την απόβαση στο κέντρο της Αθήνας στις 8 Μαρτίου των αγροτών της Κρήτης.

Μία ανάσα πριν την απόβαση τους στο κέντρο της Αθήνας  8 Μαρτίου οι αγρότες Κρήτης, Πελοποννήσου, Μακεδονίας διαμαρτυρόμενοι για  ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος παραγωγής.


Στο πλευρό τους όλοι οι παραγωγικοί φορείς και τα εργατικά κέντρα. Κλειστά ενδεχόμενα την ίδια ημέρα και τα Δημαρχεία σε ένδειξη συμπαράστασης.

''Θα προσπαθήσουμε για άλλη μία φορά να τους πούμε ότι τα μέτρα οδηγούν σε αποπαραγωγή  και πως σε πολύ λίγο δεν θα υπάρχει κανείς από μας, λέει ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη.

''Η Κρήτη πρέπει να νεκρώσει εκείνη την ημέρα'' σύμφωνα με τον ίδιο. ''Πρέπει να πάρουν το μήνυμα ότι θα αγωνιστούμε για την επιβίωσή μας''.

''Μας διώκουν σκόπιμα. Διώκουν όποιο παράγει. Μας φορολογούν εις διπλούν. Ζητάμε το αυτονόητο'' η θέση του επικεφαλής των αμπελοκαλλιεργητών Πρίαμου Ιερωνυμάκη στο Ράδιο 9,84.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟΥ

Παραγωγοί στις λαϊκές αγορές του Ηρακλείου δεν στήνουν τους πάγκους τους την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Πρόκειται για την λαϊκή αγορά της Τετάρτης, η οποία λειτουργεί σε δρόμους πέριξ της Παναγίτσας Μασταμπά καθώς και στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη.

Την παραπάνω απόφαση έλαβε το Δ.Σ. των παραγωγών λαϊκών αγορών Ηρακλείου, με τον Πρόεδρο κ. Παντελή Παπαδάκη να καλεί τους παραγωγούς να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα προς την κυβέρνηση.

φωτογραφία : Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια