default-image

Μεταφέρονται με πλοίο της γραμμής οι 49 παράνομοι μετανάστες

Κρήτη
Μεταφέρονται με πλοίο της γραμμής οι 49 παράνομοι μετανάστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση μεταφοράς των 49 Πακιστανών, που φιλοξενούνταν στο Αθλητικό Κέντρο της Παλιάς Ηλεκτρικής στα Χανιά και οι οποίοι έφτασαν παράνομα στην Κρήτη, την περασμένη Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, στήθηκε το βράδυ του Σαββάτου.  

Σύμφωνα με πληροφορίες συνοδευόμενοι από αστυνομική δύναμη, επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής οι 49 από τους 60 παράνομους μετανάστες, που πριν εννέα ημέρες εντοπίστηκαν από κατοίκους της περιοχής στην παραλία Τερσανά και Χωραφάκια του νομού Χανίων.

Συγκεκριμένα έφυγαν με το πλοίο "ΕΛΥΡΟΣ" από τα Χανιά για Πειραιά, όπου από εκεί θα μεταφερθούν στην Αθήνα με προορισμό το Κέντρο Κράτησης στην Κόρινθο.

Μέχρι σήμερα οι 49 από τους 60, αρχικά, φιλοξενούνταν στο Αθλητικό Κέντρο της Παλιάς Ηλεκτρικής. Υπενθυμίζεται ο αρχικός αριθμός συμπεριελάμβανε μία γυναίκα με τα δύο ανήλικα παιδιά της, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Τέσσερις ανήλικοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στα Ανώγεια και άλλοι τέσσερις στο Κέντρο Φιλοξενίας στα Σπάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα με τα δύο ανήλικα παιδιά της ακολουθεί οικειοθελώς τους υπόλοιπους συμπατριώτες της, ενώ το κόστος της μεταφοράς εκείνης και των παιδιών της, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ανέλαβε ο Δήμος Χανίων.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Αμέσως τις επόμενες ημέρες θα απολυμανθεί το κτήριο, που φιλοξενούνταν οι παράνομοι μετανάστες, για να ξαναδοθεί για χρήση στο κοινό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News