default-image

Περιμένουν μεγάλη συμμετοχή στην απόβαση στην Αθήνα

Κρήτη
Περιμένουν μεγάλη συμμετοχή στην απόβαση στην Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την εκτίμηση ότι θα έχουν μεγάλη συμμετοχή στην απόβαση του αγροτικού κόσμου στην Αθήνα, ολοκλήρωσαν τη συνάντηση τους το βράδυ της Πέμπτης, με τους εκπροσώπους των μαζικότερων φορέων του τόπου, οι επικεφαλείς της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ οι αγροτοσυνδικαλιστές συναντήθηκαν με τους προέδρους του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, του ΕΚΗ, της ΟΕΒΕΝΗ, με την αντιπρόεδρο του Παραρτήματος Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ Ευγενία Στυλιανού, καθώς και εκπροσώπους της ΕΑΣ Ηρακλείου.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τοποθέτηση του προέδρου της ΟΑΣΝΗ Γιώργου Τζωρτζάκη που κάλεσε τους εκπροσώπους των φορέων να βρεθούν ενεργά στο πλευρό των αγροτών. Και να συμβάλλουν τα μέγιστα, τόσο ως προς το οργανωτικό κομμάτι της υπόθεσης όσο και ως προς το θέμα της συμμετοχής του κόσμου. 

Ακολούθησε η τοποθέτηση της αντιπροέδρου του Π.Κ. του ΓΕΩΤΕΕ Ευγενίας Στυλιανού, η οποία εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του γεωτεχνικού κόσμου, στον αγώνα των αγροτών, ενώ απάντησε και σε ερωτήματα σχετικά με τη δακοκτονία.

Για σκόπιμες προσπάθειες κομματικών στελεχών της κυβέρνησης να συκοφαντήσουν και να διχάσουν τους συνδικαλιστές των αγροτών, αλλά και των εργαζομένων του νομού Ηρακλείου, μίλησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς. 

Αναφέρθηκε μάλιστα τόσο στον εαυτό του όσο και στον Πρίαμο Ιερωνυμάκη, ως θύματα τέτοιων επιθέσεων.

Ο Πρίαμος Ιερωνυμάκη μάλιστα, μίλησε με σκληρή γλώσσα για τέτοιου είδους κομματικούς επικριτές των συνδικαλιστών και των συνεταιριστών της Κρήτης, λέγοντας ότι οι εν λόγω άνθρωποι ξεφεύγουν με τον τρόπο αυτό και φασιστικοποιούνται.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης ζήτησε για την ημέρα της κινητοποίησης στην Αθήνα να μείνουν τα εμπορικά καταστήματα του Ηρακλείου κλειστά. 

«Στόχος είναι αυτή τη μέρα να ερημώσει η Κρήτη», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Γιώργος Ντισπυράκης. Πρόσθεσε επίσης ότι η Παγκρήτια Συντονιστική, έχει καλέσει και τους δήμους να κλείσουν τις υπηρεσίες τους για τις 8 του μήνα. Και μετέφερε τα μηνύματα συμμετοχής των αγροτών και από την Βόρεια Ελλάδα, καθώς και από την Πελοπόνησσο.

Σε ότι αφορά το οργανωτικό μέρος, τονίστηκε ότι η προσφορά των ναυτιλιακών εταιρειών της Κρήτης είναι τα 10 ευρώ του εισιτήριου για το "πήγαινε-έλα" από και προς τον Πειραιά καθώς και 50% έκπτωση στις καμπίνες. Οι αγρότες θα συγκεντρωθούν το πρωί της Τετάρτης στην Πλατεία Βάθης και συγκεκριμένα έξω απ' το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ανάλογα με τη συμμετοχή του κόσμου, θα αποφασιστεί επιτόπου η εξέλιξη του αγώνα. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ Μπάμπης Λεκάκης τόνισε ότι και η δική του η οργάνωση στηρίζει τον αγώνα των αγροτών. «Θεωρούμε ότι χωρίς τη στήριξη του πρωτογενή τομέα θα καταστραφεί γενικότερα η Εθνική Οικονομία της χώρας».

Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή, οι αγρότες θα πρέπει να στηριχτούν προκειμένου να μπορούν να παράγουν και όχι να αφήνονται αβοήθητοι και να εγκαταλείπουν τη γη τους. «Διότι σήμερα οι αγρότες εγκαταλείπουν τη γη τους. Και όταν θα εγκαταλειφθεί η γη δυστυχώς δεν θα μπορούμε να επιβιώσουμε ως χώρα», επισήμανε χαρακτηριστικά. 

«Εμείς στηρίζουμε με νύχια και με δόντια τον αγώνα των αγροτών. Και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις στις 8 Μαρτίου. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να δοθούν από την κυβέρνηση άμεσα λύσεις στα προβλήματα των αγροτών», όπως κατέληξε.

«Θα πρέπει όλοι οι φορείς να είμαστε ενωμένοι γιατί πλέον μόνος του κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Εμείς είμαστε δίπλα στους αγρότες, στηρίζουμε, όπως μας στηρίζουν και αυτοί στους δικούς μας αγώνες. Αλλά το μεγάλο ζητούμενο είναι μετά τις 8 Μαρτίου. Να μπορέσουμε να καθίσουμε σε ένα τραπέζι οι φορείς και να πάμε αυτή τη συνεργασία σε άλλα επίπεδα», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΕΤΑΚ Γιάννης Χαρωνίτης. 

Ρεπορτάζ: Χριστόφορος Παπαδάκης  

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News