default-image

Κουτάβια σε τσουβάλι μέσα σε Ι.Χ έστειλαν "φιλόζωο" φυλακή

Κρήτη
Κουτάβια σε τσουβάλι μέσα σε Ι.Χ έστειλαν "φιλόζωο" φυλακή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα σε ένα τσουβάλι στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του στην περιοχή του Μηχανολογικού στο Ηράκλειο και κάτω από ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες είχε τοποθετήσει οκτώ κουτάβια.

Για την πράξη του αυτή, ο συγκεκριμένος άνθρωπος, κάτοικος Κουτσουρά Ιεράπετρας, καταδικάστηκε από το Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή 5000 ευρώ (προσαυξημένη κατά 5000 ευρώ στην πληρωμή σε 10.500 ευρώ) κατηγορούμενος για κακοποίηση και εγκατάλειψη.  

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στη σελίδα της ΖΩΟΦΙΛΗΣ ΔΡΑΣΗΣ:

«Σήμερα στο ακροατήριο υπήρξε ο υπερασπιστικός ισχυρισμός ότι ο κατηγορούμενος είναι φιλόζωος, είχε γεννήσει η σκυλίτσα τους δώδεκα κουτάβια και έφερε τα οκτώ σκυλάκια στο Ηράκλειο για να τα σώσει. Επίσης ισχυρίστηκε ότι τα έβαλε στο τσουβάλι μόνο όταν άφησε το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Μηχανολογικού, ότι το τσουβάλι είχε τρύπες για να αναπνέουν τα ζώα και ότι τα έβαλε στο πορτ παγκάζ, το οποίο άφησε επίτηδες ανοικτό.

Τελευταίος ισχυρισμός ήταν ότι νόμιζε ότι του έκλεψαν τα ζώα και ότι έψαξε στο πάρκινγκ, αλλά δε τα βρήκε πουθενά.

Τίποτα όμως από αυτά δεν ίσχυε. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που σήμερα δημοσιεύουμε για πρώτη φορά από το χώρο στάθμευσης του Μηχανολογικού, εκείνη την ημέρα και πάρθηκαν από τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας, ο κόκκινος Σκαραβαίος είχε κλειστό το παρτ παγκάζ και το τσουβάλι που είχε δέσει μέσα τα σκυλάκια δεν είχε καμία τρύπα.

Τα κουτάβια έζησαν δε, γιατί ο μπρατσωμένος μάγκας που φαίνεται στις φωτογραφίες, είχε το θάρρος και το θράσος ακούγοντας τα κουτάβια μέσα από το πορτ μπαγκάζ του ξένου αυτοκινήτου, να το ανοίξει χωρίς δεύτερη σκέψη και να βγάλει τα ζωάκια έξω στον αέρα και στη ζωή.

Στη συνέχεια τους έφτιαξε ένα χώρο με πλαστικά καφάσια μέσα στο πάρκινγκ και τα περιόρισε εκεί για να μην κινδυνεύουν και τους έδωσε νεράκι.

Ο άγνωστος αυτός λοιπόν, στον οποίο τα ζώα οφείλουν τη ζωή τους, στη συνέχεια έψαξε να βρει τον ιδιοκτήτη των ζώων και του αυτοκινήτου, και όταν αυτό έγινε του ζήτησε εξηγήσεις. Για τη συνέχεια ξέρουμε μόνο ότι ο καταδικασθείς έφυγε χωρίς να πάρει τα σκυλάκια.

Σημειώνω ότι για να βρει κάποιος τα σκυλάκια στο σημείο που είχαν τοποθετηθεί δε χρειαζόταν καν να ψάξει. Ήταν σε μέρος εμφανές και τα γαυγίσματά τους ακούγονταν παντού στο χώρο. Εκεί άλλωστε τα βρήκαμε και τα παραλάβαμε εμείς.

Τα κουτάβια έζησαν δε, γιατί ο μπρατσωμένος μάγκας που φαίνεται στις φωτογραφίες, είχε το θάρρος και το θράσος ακούγοντας τα κουτάβια μέσα από το πορτ μπαγκάζ του ξένου αυτοκινήτου, να το ανοίξει χωρίς δεύτερη σκέψη και να βγάλει τα ζωάκια έξω στον αέρα και στη ζωή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News