default-image

Παραδεισένια παραλία της Κρήτης στις κορυφαίες παγκοσμίως!

Κρήτη
Παραδεισένια παραλία της Κρήτης στις κορυφαίες παγκοσμίως!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί το περσινό καλοκαίρι να μοιάζει με μια μακρινή ανάμνηση και το φετινό να αργεί ακόμα, ωστόσο το Tripadvisor προτείνει στο πολυπληθές κοινό του να αρχίσει να προγραμματίζει από τώρα τις επόμενες διακοπές του.

Οι περίφημες λίστες του με τις καλύτερες παραλίες του κόσμου και της Ευρώπης μόλις δημοσιεύτηκαν και φυσικά έχουν άρωμα Ελλάδας.

Η διάσημη Μπάια Ντο Σάντσο της Βραζιλίας παραμένει η κορυφαία παραλία στον κόσμο, σύμφωνα με την ψηφοφορία των χρηστών της διεθνούς ταξιδιωτικής κοινότητας. Και μία ελληνική παραλία έχει κατακτήσει την 2η θέση στις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης και την 9η θέση στον κόσμο.

«Η θάλασσα είναι ήρεμη και όμορφη. Τα χρώματα είναι έντονα, τα νερά γαλάζια, η άμμος ροζ. Παράδεισος» γράφει το δημοσίευμα για αυτή μαγευτική ελληνική παραλία, η οποία δεν είναι άλλη από το Ελαφονήσι.

Αυτή η μικρή στενόμακρη χερσόνησος που βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Κρήτης με τη ροζ αμμουδιά, τα διάφανα νερά, τους κέδρους και την εξωτική ομορφιά που κόβει την ανάσα. Το νησί, που πήρε το όνομά του από τους πειρατές - το χρησιμοποιούσαν σαν ορμητήριο για να κρύβουν τα λάφυρα, εξ ου και το Λαφονήσι, που με το πέρασμα των χρόνων, έγινε Ελαφονήσι.

Το Ελαφονήσι είναι περιτριγυρισμένο από λευκή άμμο που διαχωρίζεται από την ξηρά μέ μια λίμνη βάθος μόλις ενός μέτρου. Θεωρείται ως μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας χάρη στη λευκή άμμο, τα κρυστάλλινα νερά και τα κοχύλια που δίνουν στη θάλασσα τη λεπτή αίσθηση ασημιού.

Φυσικά, η Ελλάδα φιγουράρει και στη λίστα του Tripadvisor με τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης, όπου έχει κατακτήσει τρεις θέσεις στην πρώτη δεκάδα. Αυτή φορά το Ελαφονήσι φιγουράρει στη δεύτερη θέση, ενώ την έβδομη και την όγδοη θέση καταλαμβάνουν ο Μπάλος στην Κρήτη και το Κλέφτικο στη Μήλο.

Δείτε παρακάτω τη λίστα με τις καλύτερες παραλίες στον κόσμο και στη συνέχεια τις καλύτερες της Ευρώπης σύμφωνα πάντα με τα reviews των χρηστών του Tripadvisor.

Πηγή: thetoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News