default-image

Κηδείες και τάφοι με...διακανονισμό και POS (video)

Κρήτη
Κηδείες και τάφοι με...διακανονισμό και POS (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι διακανονισμοί χτυπούν "κόκκινο",ακόμα και για τους τάφους ενώ πολύ σύντομα θα τοποθετηθούν POS και στα νεκροταφεία.

Όπως διαπιστώνει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Ηρακλείου Γιώργος Καραντινός, μετά την αναπροσαρμογή των τελών στα δημοτικά κοιμητήρια ολοένα και περισσότεροι πολίτες προχωρούν σε διακανονισμό για τους τάφους 3ετούς χρήσης.

Μάλιστα, οι διακανονισμοί τετραπλασιάστηκαν σε σχέση με το χρονικό διάστημα 2011 - 2014, σύμφωνα με στοιχεία που μας παραθέτει ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου.

«Από 01/09/2014 μέχρι σήμερα διακανονίσαμε οφειλές 127 δημοτών έναντι 37 διακανονισμών το χρονικό διάστημα από 01.10.2011 - 24.04.2014» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηρακλείου.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το κόστος των τάφων 3ετους χρήσης με μάρμαρο από τα 850 ευρώ μειώθηκε στα 700 ευρώ, ενώ για τους τάφους χωρίς μάρμαρο, το κόστος μειώθηκε από 550 ευρώ σε 450.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Εφάπαξ ή σε 3 μηνιαίες δόσεις

Χρήματα που μπορούν να πληρώσουν εφάπαξ ή σε 3 μηνιαίες δόσεις άτοκα και με τις διευκολύνσεις να είναι μεγαλύτερες για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ.

Παρά τη μείωση που υπήρξε, πολίτες υποστηρίζουν ότι το κόστος παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Και στα γραφεία τελετών, το κόστος της κηδείας μειώθηκε κατά 50% τα τελευταία 5 χρόνια.

Επαγγελματίες σχολιάζουν στην ΚΡΗΤΗ TV, τις μεγάλες περικοπές που υπάρχουν από τα στέφανα, τα μνημόσυνα μέχρι και τον καφέ!

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκουλάκη, στις 10 κηδείες, οι 5 κάνουν μνημόσυνα ενώ σε αρκετές περιπτώσεις κηδειών, δεν προσφέρεται καφές.

Μια από τις πολλές περιπτώσεις κηδείας που έχει μείνει στο μυαλό του κ. Μαρκουλάκη, είναι μιας κυρίας από το Τζερμιάδο η οποία παρήγγειλε 20 στέφανα για τον συγχωρεμένο άνδρα της. «Που να τα …δεις σήμερα», είπε με νόημα.

Όσο για τα ακριβά φέρετρα, των 10.000 ευρώ αυτά πλέον φυλάσσονται σε αποθήκες, καθώς προτιμώνται φέρετρα των 500 ευρώ, λόγω κρίσης.

Ρεπορτάζ : Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News