default-image

Δικάζονται οι μηνύσεις μετά από απόλυση εργαζόμενης

Κρήτη
Δικάζονται οι μηνύσεις μετά από απόλυση εργαζόμενης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο προσκήνιο έρχεται η υπόθεση εργαζόμενης στα Χανιά η οποία βρέθηκε όπως λέει σε δεινή θέση πριν από 2-3 χρόνια όταν απολύθηκε από κατάστημα. Μέλη σωματείου διαμαρτυρήθηκαν και τάχθηκαν στο πλευρό της με αποτέλεσμα να κατατεθεί μήνυση από πλευράς του καταστήματος.

Σύμφωνα με την Ένωση ιδιωτικών υπαλλήλων Ηρακλείου  :

Η Ένωση καταγγέλλει την συνέχιση της δίωξης ενάντια στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων και συγκεκριμένα την ποινική δίωξη της  πρώην πρόεδρου  του Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Χανίων και μιας εργαζόμενης που είχε απολυθεί. Οι συναδέλφισσες δικάζονται σήμερα Τρίτη 21/2/17  με την κατηγορία της  «συκοφαντικής δυσφήμισης» και αυτό γιατί το Σωματείο και η εργαζόμενη αγωνίστηκαν ενάντια στις απολύσεις, για την επαναπρόσληψη της απολυμένης.

 Η δίωξη αυτή, καθώς και η προκλητική σύλληψη της τότε προέδρου του Σωματείου, μέσα στο χώρο εργασίας της, είναι τρανταχτή απόδειξη πως τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζει και αυτή η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες , από κοινού με τα κόμματα που συμφωνούν είναι όπλα στα χέρια των εργοδοτών για να κάνουν ότι θέλουν σε βάρος των εργαζομένων και να τους πετάνε στο δρόμο ότι ώρα αυτοί αποφασίσουν.

Η δίωξη αυτή αποτελεί  ευθεία επίθεση στο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου στην συνδικαλιστική οργάνωση και δράση και γίνεται  σε μια  περίοδο που βρίσκεται στα σκαριά ο νέος συνδικαλιστικός νόμος που συζητούν σε αντιδραστικό πλαίσιο για  νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, στο δικαίωμα της απεργίας, του αγώνα. Για μας είναι ξεκάθαρο πως δεν θα κάνουμε βήμα πίσω δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε  για το δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου στη δουλειά.

Τέτοια φαινόμενα θα ενταθούν ειδικά με τον επικείμενο νέο συνδικαλιστικό νόμο, αν δεν βρουν απέναντί τους οργανωμένη απάντηση : εργαζόμενους οργανωμένους και αποφασισμένους να παλέψουν να μην περάσουν ούτε οι νόμοι, ούτε πρακτικές όπως αυτή που καταδικάζουμε. Απάντηση με οργάνωση μέσα στα σωματεία μας με ταξικό προσανατολισμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News