Κρήτη

Από την Κρήτη στο Βερολίνο τα φρούτα και λαχανικά του νησιού

Με θετικό πρόσημο τόσο για την Περιφέρεια Κρήτης, όσο και για τους παραγωγούς φρούτων και λαχανικών πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή στη μεγαλύτερη έκθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών «FRUIT LOGISTICA» στο Βερολίνο.

Η Περιφέρεια Κρήτης  στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει τα τελευταία χρόνια για την προβολή και προώθηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων του νησιού συμμετείχε με δικό της εκθεσιακό περίπτερο στην «25η Διεθνή Έκθεση FRUIT LOGISTICA 2017».

Σκοπός της Διεθνούς Έκθεσης είναι η προώθηση φρούτων και λαχανικών για επαγγελματίες και χαρακτηριστικό της είναι ότι συγκεντρώνει όλους τους φορείς λήψης αποφάσεων του διατροφικού κλάδου. H FRUIT LOGISTICA έχει καταστεί σημαντικό σημείο συνάντησης των παραγόντων του κλάδου, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιούνται πολλές εκδηλώσεις, παρουσιάζονται καινοτομίες, αλλά και στοιχεία για την εξέλιξη της παραγωγής και των εξαγωγών.

Στην δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης συνέβαλε η συμμετοχή   των  Οργανώσεων   Παραγωγών Φρούτων-Οποροκηπευτικών και των  Αγροτικών  Συνεταιρισμών  του νησιού που πρόβαλλαν τα προϊόντα τους στους χιλιάδες  επισκέπτες ενώ ενημερωτικά φυλλάδια  διανεμήθηκαν στο χώρο  του περιπτέρου.   

Επίσης οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα συγκριτικά  πλεονεκτήματα   και τα  ποιοτικά  χαρακτηριστικά  των αγροτικών προϊόντων του νησιού μας,  από τα μέλη της Περιφέρειας Κρήτης αλλά και από τους  ίδιους τους  παραγωγούς που συμμετείχαν στη διεθνή έκθεση.

Εξάλλου η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Πρωτογενή Τομέα Θεανώ Βρέντζου - Σκορδαλάκη   πραγματοποίησε  συναντήσεις με φορείς και επαγγελματίες του κλάδου των φρούτων και λαχανικών και σε  συνεργασία με τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες ανέδειξαν τον αγροτοδιατροφικό πλούτο της Κρήτης.

Η Αντιπεριφερειάρχης   αναφερόμενη στην σημαντικότητα της έκθεσης ανέφερε ότι οι προσπάθειες που γίνονται από την Περιφέρεια Κρήτης   για την προβολή και προώθηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων του νησιού  σε χώρες του εξωτερικού είναι συντονισμένες και συνεχείς,  γιατί  όπως τόνισε.  η εξωστρέφεια της αγροτικής παραγωγής  είναι το «κλειδί» που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των παραγόμενων προϊόντων και θα δώσει τη δυνατότητα στα προϊόντα, να διεισδύσουν σε νέες αγορές αλλά και να εδραιωθούν, στηριζόμενα στην αδιαμφισβήτητη ποιότητά τους.

Μεγάλο ενδιαφέρον για τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά της Κρήτης εκδήλωσαν εισαγωγείς από  Αίγυπτο, Ολλανδία,  Γαλλία, Πολωνία, Ιταλία, Ρουμανία Αγγλία, Αυστρία, Γερμανία, Τσεχία, Σαουδική Αραβία, Ντουμπάι  και έγιναν οι πρώτες επαφές-συζητήσεις με τους παραγωγούς προκειμένου να κλειστούν εμπορικές συμφωνίες για την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων.

Την έκθεση επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Σύμβουλος Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Βερολίνο Χρήστος Ντοκομές και η διευθύντρια δημοσίων σχέσεων και υπεύθυνη εκδηλώσεων  του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνά Θεοφανίδου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η FRUIT LOGISTICA τα τελευταία χρόνια επεκτείνει τους τομείς της, παρουσιάζοντας και βιολογικά προϊόντα ενώ απευθύνεται και σε εταιρίες Τεχνολογίας, Ασφάλειας και Μεταφοράς Τροφίμων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια