default-image

Προσλήψεις - οξυγόνο για τα νοσοκομεία της Κρήτης

Κρήτη
Προσλήψεις - οξυγόνο για τα νοσοκομεία της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οξυγόνο στα νοσοκομεία της Κρήτης που ασφυκτιούν από τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό έρχεται να δώσει πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης του ΟΑΕΔ, το οποίο αφορά τον διορισμό για ένα χρόνο νοσηλευτών, υγειονομικών, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού.

Πρόκειται για 3.200 άτομα σε Πανελλαδικό επίπεδο, με τη διαδικασία των διορισμών να ολοκληρώνεται στις αρχές Μαρτίου, όπως δήλωσε από το Ρέθυμνο, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Ήδη, το ΠΑΓΝΗ ενισχύθηκε με τα πρώτα 35 άτομα, το Βενιζέλειο με 15 άτομα, το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου με 13 άτομα και με τη σχετική διαδικασία να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πρόκειται για νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, ψυχολόγους, βοηθούς θαλάμους, γενικών καθηκόντων και άλλες ειδικότητες.

Για ανακύκλωση προσώπων με ημερομηνία λήξης κάνουν λόγο εργαζόμενοι οι οποίοι διεκδικούν μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία.

Ενώ λύση φαίνεται να δρομολογείται και για τις εκατοντάδες θέσεις που έμειναν κενές (είναι κάπου 800 θέσεις) καθώς αρκετοί ενδιαφερόμενοι δεν ήταν εγγεγραμμένοι για 12 μήνες στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες βδομάδες αναμένεται να γίνει η προκήρυξη θέσεων για μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία.

Παράλληλα, ο Ανδρέας Ξανθός δήλωσε ότι θα υπάρξει επιπλέον μοριοδότηση σε όσους έχουν αποδεδειγμένη εργασιακή εμπειρία στα δημόσια νοσοκομεία.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News