default-image

Συνεδριάζει εκτάκτως το Περιφερειακό για τη δακοκτονία

Κρήτη
Συνεδριάζει εκτάκτως το Περιφερειακό για τη δακοκτονία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτάκτως συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης αυτήν την ώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Καταστήματος Ηρακλείου για τη δακοκτονία καθώς το πρόγραμμα φαίνεται να τινάζεται στον αέρα τη στιγμή που η Κρήτη μετρά τις πληγές της περυσινής ελαιοκομικής καταστροφής.  

Όπως αποκαλύπτει η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου ενημερώθηκε από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι πλέον όλη την ευθύνη για το πρόγραμμα την έχει το Υπουργείο Εσωτερικών. Το ερώτημα είναι από πού θα εξευρεθούν οι πόροι για την προμήθεια των φαρμάκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ΤΙΝΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Σε περίπτωση που δε βρεθούν τα επιπλέον κονδύλια, το Υπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει με τους ίδιους πόρους να κάνει και τις προμήθειες φαρμάκων αλλά και να δώσει στις περιφέρειες χρήματα για τους διαγωνισμούς των προγραμμάτων δακοκτονίας. Πέρυσι για ολόκληρη την Κρήτη δόθηκαν στην Περιφέρεια 6,5 εκατομμύρια ευρώ για να γίνει ο διαγωνισμός για τους εργολάβους, ενώ υπολογίζεται ότι τα φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν κόστισαν περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ, όπως τονίζει η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Θεανώ Βρέντζου.

"Μας καταστρέφουν" λένε οι παραγωγοί, με το "μπαλάκι" ευθυνών να προκαλεί αντιδράσεις στους αγροτικούς κόλπους.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News