default-image

Σε ρυθμούς Τσικνοπέμπτης σήμερα το Ηράκλειο

Κρήτη
Σε ρυθμούς Τσικνοπέμπτης σήμερα το Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα απέραντο πέπλο τσίκνας, συνδυασμένο με νότες μουσικής, χαράς και κεφιού, κάλυψε ολόκληρη την Κρήτη σήμερα Τσικνοπέμπτη. Οι ψησταριές από νωρίς το πρωί "πήραν" φωτιά, πλούσιοι μεζέδες άφθονο κρασί στις δεκάδες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματίστει σε κάθε γωνιά του νησιού.

Από το πρωί οι Ηρακλειώτες παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατεί τα… «τσικνίζουν», ενώ οι μεταμφιεσμένοι μικροί και μεγάλοι δίνουν το δικό τους δυναμικό "παρών".

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση που θα ξεκινήσει από την Χανιώπορτα στις 4 το απόγευμα. Το ραντεβού των ομάδων είναι μία ώρα νωρίτερα, στις 15:00 στην αρχή της λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου από την πλευρά της Χανιώπορτας. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι ομάδες είναι: Χανιώπορτα - Λεωφόρος Καλοκαιρινού - Ίδης - Δικαιοσύνης - Πλατεία Ελευθερίας.

Μετά το τέλος της παρέλασης θα ακολουθήσει πάρτι με τη συμμετοχή των ομάδων αλλά και μουσικών συγκροτημάτων σε εξέδρα στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης θα έχει ο Κώστας Βενέτης και την παρουσίαση ο Γιώργος Τσιχλάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News