Κρήτη

Αγωνιούν εργαζόμενοι στις δομές καταπολέμησης της φτώχειας

Στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν στο τέλος του μήνα οι 19 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα καταπολέμησης της φτώχειας του δήμου Ρεθύμνου.

Αυτή τη φορά φαίνεται ότι οι συμβάσεις τους δε θα ανανεωθούν στο νέο ΕΣΠΑ με τους ίδιους να ζητούν από την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, να λάβει υπόψη την προσφορά τους και το σημαντικό τους έργο που έχει αξιολογηθεί θετικά, ώστε να μη ζημιωθούν ούτε οι ίδιοι, ούτε οι ωφελούμενοι του προγράμματος.

Προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε εκατοντάδες αναξιοπαθούντες στο δήμο Ρεθύμνου και τώρα κινδυνεύουν και οι ίδιοι να μείνουν εκτός εργασίας.

Ο λόγος για 19 εργαζομένους στις δομές καταπολέμησης της φτώχειας του δήμου Ρεθύμνου που πραγματοποίησαν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο μπροστά από το δημαρχείο.

Το γραφείο διαμεσολάβησης, η τράπεζα χρόνου, ο δημοτικός λαχανόκηπος, το κοινωνικό παντοπωλείο και τα συσσίτια, σύντομα θα βρεθούν χωρίς εργαζομένους και θα βασίζονται στο λιγοστό μόνιμο προσωπικό του δήμου, της αντιπεριφέρειας και της τοπικής εκκλησίας με τον εθελοντισμό να μην επαρκεί για το σημαντικό αυτό κοινωνικό έργο. 

Πληρώνονται με καθυστέρηση, δε φαίνεται να συνεχίζονται τα προγράμματα στο νέο ΕΣΠΑ και επιρρίπτουν ευθείες βολές στην Θεανώ Φωτίου, αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ότι αδιαφορεί για τα προβλήματά τους.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια