Κρήτη

Κοινωφελής: Αγωνία τέλος για 1793 Κρητικούς

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ τα προσωρινά αποτελέσματα της Κοινωφελούς

Αγωνία τέλος για χιλιάδες ανέργους στην Κρήτη και σε όλη τη χώρα! Χθες αναρτήθηκαν στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ τα προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης της Κοινωφελούς Εργασίας για τις 24.251 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης στους Δήμους της χώρας, εκ των οποίων οι 1.793 θέσεις αφορούν στους Δήμους της Κρήτης.

Οι ενδιαφερόμενοι και εδώ στο νησί καλούνται να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ - όσο τους επιτρέψουν βέβαια τα προβλήματα που εμφανίζονται λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας - και να τσεκάρουν τα αποτελέσματα που έχουν αναρτηθεί με βάση τους κωδικούς των αιτήσεων.

 Με αυτόν τον τρόπο θα διαπιστώσουν αν η θεά τύχη τούς χαμογέλασε και έχουν κατακτήσει μια θέση στον... ήλιο της εργασίας και από την άλλη θα τσεκάρουν τα μόρια που έλαβαν και αν έγιναν τυχόν λάθη, ώστε, εφόσον θεωρήσουν ότι έμειναν άδικα εκτός νυμφώνος, να υποβάλουν ένσταση. Αυτό βέβαια πρέπει να το κάνουν άμεσα, αφού για τις ενστάσεις έχει δοθεί 3ήμερη μόλις προθεσμία, που ξεκινά σήμερα και εκπνέει μεθαύριο Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικότερα, αναρτήθηκαν χθες στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ, στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε όλους τους Δήμους της χώρας, 3 πίνακες αποτελεσμάτων της προκήρυξης της γ' φάσης του προγράμματος:

1. Ο Προσωρινός Πίνακας Επιτυχόντων.

2. Ο Προσωρινός Πίνακας Επιλαχόντων και

3. Ο Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική τους αίτηση και τη μοριοδότησή τους με τους ακόλουθους τρόπους:

* Από το Μητρώο τους μέσω του e-Services IIS στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους.

* Από τους πίνακες κατάταξης με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους και σε περίπτωση αποκλεισμού τους, για το λόγο που αποκλείστηκαν, από τον Πίνακα Αποκλειομένων.

Οι ενδιαφερόμενοι στους πίνακες επιτυχόντων και επιλαχόντων, αντίστοιχα, έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το σύνολο της μοριοδότησής τους όσον αφορά στην προτίμησή τους με το κριτήριο της εντοπιότητας, καθώς επίσης και για το σύνολο της μοριοδότησής τους όσον αφορά στις προτιμήσεις τους χωρίς το κριτήριο της εντοπιότητας.

Οι πίνακες έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, στην ενότητα "Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα".

Τυχόν αιτιολογημένες ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων των παραπάνω πινάκων μπορούν να υποβληθούν εντός τριών εργάσιμων ημερών από την επομένη της έκδοσης των προσωρινών αποτελεσμάτων, δηλαδή από τη σήμερα Τετάρτη και ώρα 10η πρωινή έως και μεθαύριο Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου και ώρα 12η μεσημβρινή, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο από τους πιστοποιημένους χρήστες της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης.

Οι ενιστάμενοι υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά είτε ηλεκτρονικά (επισυνάπτοντάς τα κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής ένστασης), είτε καταθέτοντάς τα στα αρμόδια ΚΠΑ2 μέχρι τις 3 μ.μ. μεθαύριο Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, προκειμένου να επισυναφθούν από τους αρμόδιους υπαλλήλους των ΚΠΑ2 στην ηλεκτρονική ένστασή τους, συνοδευόμενα από τυχόν σημειώσεις της αρμόδιας Υπηρεσίας (ΚΠΑ2).

Οι δικαιούχοι

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τις 1.793 θέσεις στην Κρήτη και για τις 24.251 θέσεις πανελλαδικά είχαν μόνο οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, που ανήκουν σε - τουλάχιστον - μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

1. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

2. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

3. Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

4. Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους.

5. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.

6. Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

7. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), πρώην Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Πώς κατανέμονται οι θέσεις

Η κατανομή των 1.793 προσλήψεων που αντιστοιχούν στην Κρήτη έχει ως εξής ανά Δήμο:

* Νομός Ηρακλείου - 877 θέσεις: Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων 47, Δήμος Βιάννου 26, Δήμος Γόρτυνας 44, Δήμος Ηρακλείου 490, Δήμος Μαλεβιζίου 77, Δήμος Μινώα Πεδιάδος 49, Δήμος Φαιστού 69 και Δήμος Χερσονήσου 75.

* Νομός Λασιθίου - 219 θέσεις: Δήμος Αγίου Νικολάου 76, Δήμος Ιεράπετρας 77, Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου 15 και Δήμος Σητείας 51.

* Νομός Ρεθύμνου - 251 θέσεις: Δήμος Ρεθύμνου 157, Δήμος Αγίου Βασιλείου 21, Δήμος Αμαρίου 17, Δήμος Ανωγείων 15 και Δήμος Μυλοποτάμου 41.

* Νομός Χανίων - 446 θέσεις: Δήμος Αποκορώνου 28, Δήμος Γαύδου 8, Δήμος Καντάνου-Σελίνου 16, Δήμος Κισσάμου 30, Δήμος Πλατανιά 46, Δήμος Σφακίων 12 και Δήμος Χανίων 306.

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια