Κρήτη

Δύο ώρες χαλαζόπτωσης κατέστρεψε θερμοκήπια στην Κρήτη (pics)

Δύο ώρες σφοδρής χαλαζόπτωσης ήταν αρκετές για να καταστρέψουν παραγωγούς στην Ιεράπετρα. Η σφοδρή χαλαζόπτωση ισοπέδωσε θερμοκήπια και καλλιέργειες.

Δύο ώρες σφοδρής χαλαζόπτωσης ήταν αρκετές για να καταστρέψουν παραγωγούς στην Ιεράπετρα. Η σφοδρή χαλαζόπτωση διήρκησε από 22.15 το βράδυ της Τρίτης μέχρι και τα μεσάνυχτα και το χαλάζι έφτασε τα 30 εκατοστά.

Συνολικά έπεσαν 20 χιλιοστά βροχής και σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη χαλαζόπτωση προκάλεσε πολλά προβλήματα στη φυτική παραγωγή.

Δύο ώρες σφοδρής χαλαζόπτωσης ήταν ακρετές για να υποχωρήσουν οροφές θερμοκηπίων

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ο ΚΑΙΡΟΣ "ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ", ΤΟ ΕΣΤΡΩΣΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ (VIDEO)

Οι οροφές θερμοκηπίων κατέρρευσαν

Οι παραγωγοί απεγνωσμένοι αντίκρισαν δύο θερμοκήπια -2 και 3 στρεμμάτων αντίστοιχα- ισοπεδωμένα στην περιοχή Αγιασμένος. Το πλαστικό κάλυψης ,υπό το βάρος του χαλαζιού το οποίο είχε συγκεντρωθεί στην οροφή , κατάρρευσε. Μικροπροβλήματα καταγράφηκαν σε πολλά σημεία, όπου το χαλάζι διαπέρασε το πλαστικό και μπήκε στο εσωτερικό των θερμοκηπίων. Οι ζημιές ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ.

Παράλληλα έχουν ακόμη υποστεί ζημιές οι υπαίθριες καλλιέργειες ,ευτυχώς όμως όχι οι ελαιώνες καθώς έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η συγκομιδή η καρπού.

Η σφοδρή χαλαζόπτωση στην Ιεράπετρα αποτέλεσε τοπικό φαινόμενο που έπληξε μόνο περιοχές κοντά στην πόλη και τον κάμπο.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια