default-image

Στοιχεία σοκ: Από 13 ετών ναρκομανείς οι Κρητικοί! - video

Κρήτη
Στοιχεία σοκ: Από 13 ετών ναρκομανείς οι Κρητικοί! - video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκάρουν τα στοιχεία με σημείο αναφοράς την Κρήτη, που θέλουν γυναίκες άντρες και μικρά παιδιά να βυθίζονται στον κόσμο των εξαρτήσεων. Από 13 ετών έφηβοι οδηγούνται στα σκληρά ναρκωτικά και στις παράνομες ουσίες, σύμφωνα με αποκαλυπτικά στοιχεία του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη.

Την ίδια ώρα συγκλονίζει τις τελευταίες ώρες, η μαρτυρία από τα Χανιά και τον ΟΚΑΝΑ, που θέλει έναν 12χρονο να έχει πέσει στα δίχτυα της ηρωίνης από την τρυφερή του μόλις ηλικία.

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νούς το γεγονός πως πολλοί έφηβοι στην Κρήτη τελικώς καταλήγουν να κυνηγούν το θάνατο, την ώρα που η κοινωνία του νησιού παρατηρεί τακτικά στους δρόμους και στα παγκάκια ανθρώπους κάθε ηλικιών, να χτυπιούνται από τη μάστιγα των ναρκωτικών.

Και ενώ η ηλικία μειώνεται δραματικά στους χρήστες των ισχυρών ναρκωτικών, παρατηρείται σύμφωνα και με στοιχεία του ΚΕΘΕΑ στην Κρήτη, ραγδαία η αύξηση περιστατικών που σχετίζονται με παντός τύπου εξάρτηση.

Ανύκουστο για τα δεδομένα της Κρήτης, όμως μάθαμε πως ολοένα και περισσότερες γυναίκες οδηγούνται πλέον στον αλκοολισμό, με τους συζύγους τους να ζητούν καταρρακωμένοι στήριξη και βοήθεια από τις μονάδες απεξάρτησης.

Την ίδια ώρα, γίνεται γνωστό πως το 2015 το ΚΕΘΕΑ Κρήτης δέχτηκε 261 άτομα που ζητούσαν βοήθεια από το πρόγραμμα, ενώ το 2016 ο αριθμός εκτινάχθηκε στα 340 άτομα. Απο αυτούς τα 47 ήταν μικρά παιδιά, αριθμός που διπλασιάστηκε συγκριτικά με το 2015.

Όσο για τα στοιχεία περιστατικών αλκοολισμού σε μικρότερες ηλικίες;… Από 15 ετών, σύμφωνα με το ΚΕΘΕΑ, έφηβοι καταναλώνουν αλκοόλ, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να καταλήγουν σε πρόγραμμα απεξάρτησης.

Ποιος είπε όμως ότι μόνο το αλκοόλ και τα ναρκωτικά αποτελούν εθισμό; Από την ηλικία των 14 ετών διαπιστώνονται και άλλου είδους εθισμοί όπως το διαδίκτυο, που έχουν σας αποτέλεσμα την αποκοπή του ατόμου από την κοινωνία.

Και ο τζόγος όμως όπως επισημαίνεται, βυθίζει στον εθισμό και ταυτόχρονα στη δυστυχία χιλιάδες κρητικούς, με άτομα ακόμα και στην ηλικία των 23 ετών να ζητούν βοήθεια.

Συντονισμένο σχέδιο μεταξύ μονάδων απεξάρτησης, αυτοδιοίκησης και κράτους συνιστούν οι αρμόδιοι των μονάδων απεξάρτησης, που έχουν ξεκινήσει εδώ και 25 χρόνια τη δική τους μάχη απέναντι στις εξαρτήσεις και ειδικά φέτος που τα στοιχεία αυξήθηκαν ιδιαιτέρως ανησυχητικά στο νησί μας.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_bvtwncbz/

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News