default-image

Δίνουν... μάχη για να "διασώσουν" το αεροδρόμιο στα Χανιά

Κρήτη
Δίνουν... μάχη για να "διασώσουν" το αεροδρόμιο στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη κυριολεκτικά την ύστατη στιγμή δίνουν αυτοδιοίκηση και φορείς για να μην εκποιηθεί το αεροδρόμιο Χανίων από τη γερμανική Fraport.  

Στη φαρέτρα τους έχουν από νομικές προσφυγές σε ελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, μέχρι ακύρωση στην πράξη σημείων μιας συμφωνίας στην οποία ποτέ δε συναίνεσαν, όπως καταγγέλλουν. Η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι εκρηκτική με βολές και αιχμές προς πάσα κατεύθυνση και κατά παντός υπευθύνου, ενώ αναμένεται ακόμα δυναμικότερη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, εάν δεν μπει φρένο στην προδιαγεγραμμένη τραγωδία για τη δυτική και όχι μόνο Κρήτη, όπως εκτιμούν.

Στις επάλξεις του αγώνα επιστρέφουν για να διασώσουν την ύστατη στιγμή το αεροδρόμιο Χανίων από τη γερμανική Fraport, αυτοδιοίκηση και φορείς των Χανίων με τον αντιπεριφερειάρχη, Απόστολο Βουλγαράκη να εξαπολύει μύδρους κατά των κυβερνήσεων της χώρας και τον δήμαρχο, Τάσο Βάμβουκα να καταγγέλλει ότι η κρατική εποπτεία με την ιδιωτική διοίκηση, έπρεπε να γίνει από Χανιώτες και όχι από το γερμανικό δημόσιο και Γερμανούς ιδιώτες.

Η αντιπεριφέρεια Χανίων αναμένει το πόρισμα της επιτροπής ανταγωνισμού της ΕΕ, όμως στη νομική οδό έχουν προσφύγει και οι εργαζόμενοι της ΥΠΑ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, Μανώλη Αρμουτάκη.

Ξεχειλίζουν διπλά από οργή οι Σφακιανοί, μιας και το αεροδρόμιο Χανίων φέρει το όνομα του Σφακιανού Ήρωα της Επανάστασης, Ιωάννη Δασκαλογιάννη με το δήμαρχο της περιοχής, Γιάννη Ζερβό, να τονίζει και τη συμβολική αξία της μη εκποίησης, ενώ ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, έφερε στο προσκήνιο και τον αθέμιτο ανταγωνισμό των διεθνών επιχειρήσεων που θα δραστηριοποιηθούν επί Fraport στο αεροδρόμιο.

Οι ενεργοί πολίτες της πρωτοβουλίας για το αεροδρόμιο θα κινητοποιήσουν Έλληνες και αλλοδαπούς ευρωβουλευτές επί του θέματος, επιρρίπτοντας βολές και κατά του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη επί του θέματος, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι ο δήμος Χανίων δεν προτίθεται να διαχειρίζεται τα απορρίμματα του αεροδρομίου επί Fraport, χωρίς αυτή, να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News