Κρήτη

Μέχρι τη Γερμανία έφτασε η Κρητική διατροφή

Μέχρι τη Γερμανία έφτασε η Κρητική διατροφή και κουζίνα, αλλά και τα τοπικά, παραδοσιακά προϊόντα του νησιού μας, αφού η Κρήτη συμμετείχε στις γαστρονομικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη του Binz της Γερμανίας.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης, Θεανώ Βρέντζου -Σκορδαλάκη, ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Μαστοράκης, μετά από πρόσκληση του δημάρχου του Binz, στο πλαίσιο υπογραφής Συμφώνου Συνεργασίας-Αδελφοποίησης με τον δήμο της γερμανικής πόλης, όπως επίσης, ο Γιώργος Μανουσάκης, υπεύθυνος εξαγωγικού τμήματος του Επιμελητήριου Ηρακλείου.

Από την γερμανική πλευρά συμμετείχαν βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων-φορέων, επιχειρηματίες, καθώς επίσης εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης που κάλυψαν τις εκδηλώσεις, προβάλλοντας τα κρητικά προϊόντα.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης, η κ. Βρέντζου παρουσίασε τους τρεις βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης (πρωτογενής τομέας, τουρισμός, πολιτισμός) και στη συνέχεια, διακεκριμένοι σεφ σχολής Μαγερικής, που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, παρασκεύασαν και προσέφεραν στους προσκεκλημένους παραδοσιακά κρητικά προϊόντα, όπως απάκι, λουκάνικο, τυροκομικά, μέλι, παξιμάδι, ελιές, κηπευτικά.

Επίσης, στην διάρκεια της παραμονής της κρητικής αποστολής, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με θεσμικούς παράγοντες της περιοχής.

Μεταξύ αυτών, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης του κρατιδίου του Mecklenburg, ο οποίος εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Mecklenburg, κάνοντας ειδική αναφορά, ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου, στην Κρήτη, προσκαλώντας τους Γερμανούς να την επισκεφθούν.

Επίσης η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, κ. Βρέντζου είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο του Δικτύου Οικοτεχνών του Ρούγκεν, όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας Πανευρωπαϊκού Δικτύου Οικοτεχνών.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης «GREEN WEEK» η Περιφέρεια Κρήτης φιλοξενήθηκε στο περίπτερο του Rugen, όπου πραγματοποιήθηκε γαστρονομική εκδήλωση, στην διάρκεια της οποίας η ομάδα των Κρητικών σεφ, ενθουσίασαν τους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης, προσφέροντας παραδοσιακά φαγητά και τοπικά προϊόντα.

Τέλος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, συμφωνήθηκε το επόμενο διάστημα να επισκεφθούν την Κρήτη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης του κρατιδίου του Mecklenburg, ο δήμαρχος του Binz, αξιωματούχοι και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης για την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και του γερμανικού κρατιδίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια