default-image

Κρήτη: Σε τιμές κόστους αποκτούν τουριστικά καταλύματα-video

Κρήτη
Κρήτη: Σε τιμές κόστους αποκτούν τουριστικά καταλύματα-video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ρόλο… ξενοδόχου αρκετοί επενδυτές από Ρωσία, Ελβετία, Αγγλία και Γερμανία που μισθώνουν από 5αστερα πάνω στο κύμα μέχρι και μικρά ξενοδοχειακά καταλύματα στο νησί μας, εκμεταλλευόμενοι τη δυναμική του Κρητικού Τουρισμού.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_btymzs6p/

Με φόντο τις θετικές εκτιμήσεις ότι η Ελλάδα μπορεί να σπάσει το φράγμα των 30 εκατομμυρίων τουριστών, αρκετοί επιχειρηματίες από το εξωτερικό ενδιαφέρονται να επενδύσουν και στην τουριστική βιομηχανία της Κρήτης, μέσω της μίσθωσης ξενοδοχείων και μικρότερων καταλυμάτων ενόψει της νέας σεζόν.

Ρώσοι, Άγγλοι, Γερμανοί και Ελβετοί έχουν βάλει στο στόχαστρο μικρά κυρίως ξενοδοχειακά συγκροτήματα στα βόρεια παράλια του νησιού, ενώ εντύπωση προκαλούν και οι τιμές μίσθωσης, οι οποίες κυμαίνονται στις 20.000 ευρώ, τη σεζόν, αν πρόκειται για συγκροτήματα των 20 δωματίων.

Μετά τη Σαντορίνη και την Μύκονο, η Κρήτη βρίσκεται στο μικροσκόπιο υποψήφιων επενδυτών, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται κυρίως σε μικρά ξενοδοχειακά καταλύματα από Αμμουδάρα μέχρι Σίσι, ενώ σε ότι αφορά τις τιμές αυτές κυμαίνονται ανάλογα με τον αριθμό των διαμερισμάτων.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η Κρήτη παρουσιάζεται ως τουριστικός πρωταγωνιστής με βάση και τα στοιχεία των προκρατήσεων τα οποία είναι ιδιαίτερα αυξημένα από τη Γερμανία, ακόμα και στο ποσοστό του 35% και με τα πρώτα ξενοδοχεία να ανοίγουν με καλές πληρότητες στο νησί, στα τέλη Μαρτίου.

Την ίδια ώρα, παρά το έντονο ενδιαφέρον «παγωμένες» παραμένουν οι αγορές ξενοδοχείων από ενδιαφερόμενους επενδυτές που περιμένουν να πέσουν ακόμη χαμηλότερα οι τιμές.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News