Κρήτη

Θ.Βρέντζου: Το 2019 στη συνδεδεμένη η κρητική σταφίδα (Ηχητικό)

Για το 2019 παραπέμπει την ένταξη πιθανά της κρητικής σταφίδας  στη συνδεδεμένη ενίσχυση η αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου επικαλούμενη μία σειρά από γεγονότα που αποτρέπουν αυτό το ενδεχόμενο σήμερα, μετά τη συνάντηση της τόσο με το Βαγγέλη Αποστόλου όσο και με τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου.

Μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη, γύρισε  πίσω στο 2015 και στην τότε αναθεώρηση της ΚΑΠ με το θέμα να βρίσκεται εκτός ατζέντας καθώς οι αμπελοκαλλιεργητές βασιζόμενοι στη στρεμματική ενίσχυση δεν ζήτησαν  ένταξη του προϊόντος στη συνδεδεμένη.  

Επικαλέστηκε τα στοιχεία του ΟΣΔΕ και τα λάθος στοιχεία που έχει με αποτέλεσμα τη σημερινή εξέλιξη αλλά και τη μη προώθηση αγροτικών θεμάτων από τους Ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες καθώς δεν γνωρίζουν τα αγροτικά θέματα.

Μ.Χιλετζάκης: Πίσω από την πόρτα πήγαν να παρακάμψουν τη σταφίδα

Επιμένει στα περί μεθοδεύσεων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο αντιπρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Μύρων Χιλετζάκης και διευκρινίζει πως ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ είχαν όλα τα στοιχεία που θα επέτρεπαν την ένταξη του προϊόντος στο πρόγραμμα.


''Πίσω από την πόρτα πήγαν να παρακάμψουν τη σταφίδα αλλά τους σταματήσαμε οι συνδικαλιστές που καταλάβαμε τι ήθελαν να κάνουν'' πρόσθεσε ο ίδιος.

Σχόλια