default-image

Κικίλιας στην πίτα της ΝΟΔΕ: "Σύντομα θα έχουμε εκλογές"

Κρήτη
Κικίλιας στην πίτα της ΝΟΔΕ: "Σύντομα θα έχουμε εκλογές"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μεγάλη επιτυχία και «πέρα από κάθε προσδοκία», όπως τα ίδια τα μέλη της ΝΟΔΕ αναφέρουν, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο, το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ, πλήθος κόσμου, κομματικά στελέχη, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και μέλη του κόμματος συνέρρευσαν μαζικά στην πρώτη εορταστική εκδήλωση της οργάνωσης για το 2017. Χαρακτηριστικό της επιτυχίας ήταν το γεγονός ότι την τελευταία στιγμή τοποθετούνταν τραπέζια στο χώρο της εκδήλωσης λόγω της μαζικής προσέλευσης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ επίτιμος προσκεκλημένος της βραδιάς ήταν ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος, κ. Βασίλης Κικίλιας.

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Καλλέργος Βουλγαράκης άνοιξε την εκδήλωση απευθύνοντας χαιρετισμό στο πλαίσιο του οποίου δήλωσε:  «Εύχομαι σε όλους σας χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Μακάρι η νέα χρονιά που διανύουμε να είναι η αρχή μια νέας εποχής που ξεκινά για την χώρα μακριά από τη σκιά των οδυνηρών στιγμών που ζήσαμε τα δύο τελευταία χρόνια. Ας είναι η νέα χρονιά, η χρονιά της ελπίδας, της προόδου και της ανάπτυξης. Η χρονιά της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, η χρονιά της Ελλάδας».

Έπειτα από το θερμό καλωσόρισμα που έλαβε από τους παρευρισκόμενους ο κ. Β. Κικίλιας απηύθυνε ευχές για ένα καλύτερο 2017 με μια σταθερή και προοδευτική κυβέρνηση στο τιμόνι της χώρας, αυτή της ΝΔ. Επίσης, στον απόηχο του τελευταίου Eurogroup, ανέφερε: «Η Κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο. Αφήνει την χώρα εκτεθειμένη σε μεγάλους κινδύνους, καθώς επανέρχεται η απειλή της εξόδου από την Ευρωζώνη.(…)Ψέματα, αναξιοπιστία, φόροι: Αυτή είναι η παρακαταθήκη που μας κληροδοτεί ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι, πάνω από τα δικά του συμφέροντα, βρίσκονται τα συμφέροντα της πατρίδας και του ελληνικού λαού. Αφού δεν μπορεί να τα διαφυλάξει, ας δώσει στους Έλληνες την ευκαιρία να αποφασίσουν για το πώς θέλουν να  προχωρήσουν. Είμαστε έτοιμοι, να δώσουμε, με αξιόπιστο και αξιοπρεπή τρόπο, το δύσκολο, αλλά καλό αγώνα για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας μας».

Ο κ. Βαγγέλης Καρκανάκης, αναπληρωτής πρόεδρος και διευθυντής του κόμματος στο Ηράκλειο, παρουσίασε τα όσα έγιναν στους μήνες που το τιμόνι της ΝΟΔΕ ανέλαβε η νέα διοίκηση. «Δουλέψαμε συντονισμένα, φτιάξαμε νέα σύγχρονα γραφεία, πραγματοποιήσαμε δύο κύκλους πολιτικών ακαδημιών και αφού ανανεώσαμε πλήρως τη διοίκηση σε τοπικό επίπεδο έχουμε επιδοθεί σε μια καθημερινή «μάχη» εξωστρέφειας και διαρκούς πολιτικής εγρήγορσης», δήλωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους φίλους που συνέδραμαν και συνεχίζουν να συνδράμουν την οργάνωσή μας τοπικά.

Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο κ. Λ. Αυγενάκης, ο οποίος αναφερθείς τόσο στη διετή πορεία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και την επέτειο από τον ένα χρόνο του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ δήλωσε τα εξής: «Πριν λίγες μέρες συμπληρώσαμε δύο χρόνια διακυβέρνησης από την ερμαφρόδιτη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο τιμόνι της χώρας. Δυο χρόνια που η κοινή λογική συγκρούεται με την «αριστερή προκατάληψη» και ηττάται. Δυο χρόνια υποσχέσεων, προπαγάνδας και ωμής εξουσίας.  Δυο χρόνια που βιώνουμε μια πρωτοφανή πολιτική και κοινωνική σύγχυση και μια συνολική εθνική οπισθοχώρηση.(...)

Από την άλλη όμως, πριν από λίγες ημέρες, είχαμε μια άλλη επέτειο. Την επέτειο συμπλήρωσης ενός έτους από την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή η ανάδειξη αποτέλεσε ένα σημείο καμπής στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Πολύ σύντομα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία θα διασταυρωθούν με την Ιστορία. Σε αυτή την ιστορική συνάντηση η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός μας θα ανταποκριθούν στην κοινή ιστορική αποστολή που ενώνει όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες: Την ανόρθωση της Πατρίδας μας».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Επικεφαλής της Ομάδας των Ευρωβουλευτών κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές και καλωσόρισε τον Βασίλη Κικίλια, ενώ προέβλεψε ότι: «σύντομα θα έχουμε εκλογές και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στο τιμόνι της χώρας».

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας παραβρέθηκαν πρώην Βουλευτές, πρώην Πρόεδροι ΝΟΔΕ, στελέχη των ψηφοδελτίων που προσφάτως είχαν δώσει τη «μάχη» στις εκλογές του ΤΕΕ, και στο Οικονομικό Επιμελητήριο, στελέχη του Ιατρικού Συλλόγου, πλήθος κομματικών στελεχών και οι κ.κ. Γρηγόρης Ροκαδάκης και Στέλιος Σπανουδάκης μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Λευτέρης Ζερβός  αρμόδιος για ΜΜΕ της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, ενώ οργανωτικά την ευθύνη είχαν τα μέλη της διοίκησης κ.κ. Κώστας Χατζημηνάς, Γιάννης Χατζηνικολάου, Βασίλης Βαρούχας, Ροδάνθη Διαμαντάκη, Εμμανουέλα Ορφανουδάκη, Νίκος Στάθογλου, ο κ. Γιώργος Μπραγουράκης πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Χερσονήσου, τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ Μάνια Οικονομάκη, Μαρία Αυγενάκη και ο Χάρης Λεονταράκης μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ και αρκετά ακόμα στελέχη του κόμματος και των τοπικών οργανώσεων.

Εμφανέστατα συγκινημένοι ήταν οι πρώην πρόεδροι ΝΟΔΕ που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Ανάμεσά τους οι κ.κ. Παναγιώτης Σπαθαράκης, Αντώνης Σακαδάκης, Νίκος Χαριτάκης, Μανώλης  Νταμπακάκης, Θέμης Τζουλιαδάκης και Γρηγόρης Ροκαδάκης, καθώς και οι πρόεδροι Δημοτικών Οργανώσεων κ.κ. Μπραγουράκης Γιώργος,  Πλεύρης Βαγγέλης, Βολιτάκη Ειρήνη, Πουλινάκης Μανούσος, Παραγιουδάκης Γιάννης καθώς και τα στελέχη του οργανωτικού της Κρήτης Δημήτρης Αγαπίου, Γιάννης Λυρώνης, Στέργιος Μαρής και Παντελής Τζερμιάς.

*Πολλές παρουσίες τοπικών παραγόντων που δεν είχαν μέχρι πρότινος καμία κομματική συγγένεια με τη Νέα Δημοκρατία, σημειώθηκαν στην εκδήλωση, γεγονός που αποδεικνύει ότι το «άνοιγμα στην κοινωνία» του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αποτελέσματα, αλλά και ότι η στρατηγική εξωστρέφειας του κόμματος τοπικά και κεντρικά φέρνει αποτελέσματα.

«Αέρας ανανέωσης παντού, αέρας νίκης και εκλογικής επικράτησης» ήταν τα σχόλια που ακούγονταν σε όλα τα τραπέζια. «Είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να πετύχουμε τη πρωτιά της ΝΔ στη Κρήτη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News