default-image

"Γάμος" ΚΙΔΗΣΟ–Δημοκρατικής Συμπαράταξης & σε τοπικό επίπεδο

Κρήτη
"Γάμος" ΚΙΔΗΣΟ–Δημοκρατικής Συμπαράταξης & σε τοπικό επίπεδο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώτο επίσημο αντάμωμα σε τοπικό επίπεδο μετά τον πολιτικό "γάμο"! Με τη συμμετοχή στελεχών του ΚΙΔΗΣΟ, και συγκεκριμένα του συντονιστή Πολιτικής Λειτουργίας του κόμματος και στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργου Ελενόπουλου, και του μέλους της Συντονιστικής Γραμματείας Ηρακλείου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Χρήστου Στρατάκη, συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το Σάββατο...

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο μετείχαν ως τώρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜ.ΑΡ. και των Κινήσεων Πολιτών. Πλέον συμμετέχουν και στελέχη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, το οποίο πρόσφατα εντάχθηκε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη μετά την προ ημερών συνάντηση-συμφωνία της Φώφης Γεννηματά και του Γιώργου Παπανδρέου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο καθόρισε τη θεσμική σύνθεση της Συντονιστικής Γραμματείας, καθώς και τα νομαρχιακά Συντονιστικά που θα έχουν την ευθύνη σε κάθε νομό, στα οποία μετέχουν στελέχη και από τις τέσσερις συλλογικότητες που συγκροτούν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης εκφράστηκε η άποψη για την ανάγκη περαιτέρω ανοίγματος και διεύρυνσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Μάλιστα, ο γραμματέας της Κ.Ο. και βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου, στο πλαίσιο της εισήγησής του, απηύθυνε μήνυμα-κάλεσμα επιστροφής σε όσους άφησαν το ΠΑΣΟΚ και τον κεντροαριστερό χώρο, αλλά και σε όσους έχουν απογοητευτεί από τη 2ετή διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

«Σήμερα η Ελλάδα πορεύεται χωρίς στρατηγική, με τακτικισμούς εβδομάδας και ημέρας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. πρωτίστως, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση, η Ν.Δ., είναι υπόλογοι για τη συνέχιση των αδιεξόδων.

»Με μια κυβέρνηση αδύναμη να διαπραγματευτεί, που υπογράφει τα πάντα για υπερφορολόγηση και περικοπή κοινωνικών δαπανών, προκειμένου να μείνει γαντζωμένη στην εξουσία, και με μια αξιωματική αντιπολίτευση να ζητά συνεχώς εκλογές, στη λογική του αυτοσκοπού της εξουσίας.

»Εμείς, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, επιμένουμε σχεδόν μονότονα στην εθνική συνεννόηση. Είναι ο μόνος δρόμος για να τελειώνουμε με τα μνημόνια και να περάσουμε σε περίοδο ανάκαμψης με ανάπτυξη, προσφορά εργασίας και βιώσιμο κοινωνικό κράτος, που θα στηρίξει όσους το έχουν ανάγκη.

Στα διλήμματα λοιπόν "πρόοδος ή συντήρηση" και "εθνική συνεννόηση ή εθνική καταστροφή", η Δημοκρατική Συμπαράταξη τοποθετείται με σαφήνεια και καθαρότητα: Εθνική συνεννόηση για τη διαμόρφωση εθνικής γραμμής οριστικής εξόδου από την κρίση, και προοδευτικές μεταρρυθμίσεις για να δημιουργήσουμε το κράτος, την οικονομία και την κοινωνία τού αύριο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου και πρόσθεσε:

«Η ανάγκη δυνατής δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης είναι αποδεκτή από μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης. Κυρίως όμως είναι αίτημα και απαίτηση των πολιτών που ανήκουν στον παραδοσιακό δημοκρατικό χώρο, των σοσιαλιστών και σοσιαλδημοκρατών, των πολιτών που πιστεύουν στην ανανεωτική Αριστερά και την Οικολογία, αλλά κάθε συμπολίτη που ενδιαφέρεται ανιδιοτελώς για το αύριο αυτού του τόπου.

»Η ενίσχυση, διεύρυνση και μετεξέλιξη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με στόχο τον ενιαίο ισχυρό πολιτικό φορέα της προοδευτικής παράταξης, αποτελεί σταθερή επιλογή μας και η πρόσκληση που έχουμε απευθύνει προς όλα τα κόμματα και τις κινήσεις του ευρύτερου χώρου, αλλά και τους πολίτες, να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας, είναι ανοικτή και επίκαιρη.

»Να διαμορφώσουμε μαζί τις πολιτικές μας θέσεις και τους όρους για ένα επιτυχημένο συνέδριο μέσα στο 2017.

»Είμαστε δύναμη και παράταξη ευρωπαϊκή, προοδευτική, πατριωτική και μεταρρυθμιστική, μα περισσότερο φιλοδοξούμε να γίνουμε δύναμη δημιουργική».

«Η εθνική και κοινωνική συμφωνία ανάμεσα στην Πολιτεία, την κοινωνία και την αγορά μπορεί να επιτευχθεί και να φέρει αποτελέσματα μόνο με ισχυρή δημοκρατική παράταξη ως εκφραστή των κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων της πατρίδας μας. Γι' αυτό εργαζόμαστε για την ανάκτηση των σχέσεων μαζί τους και καλούμε όλους τους πολίτες που πίστεψαν αλλά εξαπατήθηκαν από τον κ. Τσίπρα, όλους όσους παραιτήθηκαν και οδηγήθηκαν στην αποχή, αλλά και όλους όσους δεν αντέχουν να απογοητευτούν από τον κ. Μητσοτάκη, να έρθουν κοντά μας, να διαμορφώσουμε την επόμενη μέρα για τη χώρα μας, για μας και τα παιδιά μας», κατέληξε, απευθύνοντας ανοιχτά κάλεσμα συμπόρευσης με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο κ. Κεγκέρογλου.

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News