default-image

Απολογία για το υπερναρκωτικό που δεν είχε "ξαναδεί" η Κρήτη

Κρήτη
Απολογία για το υπερναρκωτικό που δεν είχε "ξαναδεί" η Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προφυλακίστηκε ο 39χρονος που οδηγήθηκε σήμερα στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου για να απολογηθεί . Η δικηγόρος του κατερίνα Χατζηδογιαννάη υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι έχει μείνει άφωνη από την απόφαση εκφράζοντας  παράλληλα την εκτίμηση ότι ο πελάτης της τελικά θα απωωθηθεί.

Απανωτά και καίρια είναι το τελευταίο διάστημα τα "χτυπήματα" των τοπικών διωκτικών Αρχών στη μάστιγα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στο νησί μας.

Το στοιχείο που φαίνεται, πάντως, να προκύπτει μετά τις τελευταίες αστυνομικές επιχειρήσεις στην Κρήτη είναι ότι, εκτός από την εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης χασίς, η ΕΛ.ΑΣ. προχωρά σε διαδοχικές εξιχνιάσεις υποθέσεων που σχετίζονται και με τα λεγόμενα "βαριά" ναρκωτικά.

Τελευταίο σημαντικό επίτευγμα της Αστυνομίας είναι η σύλληψη δύο ανδρών, οι οποίοι φέρονται να εισήγαγαν ηρωίνη στην Κρήτη από τη Βουλγαρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΗΡΑΣ ΕΚΡΥΒΕ ΛΑΒΡΑΚΙ

Εξάλλου, μόλις την περασμένη εβδομάδα η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τριών ακόμη ανδρών που φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση ναρκωτικών. Οι Αρχές συνέλαβαν την προηγούμενη Τρίτη δύο ντόπιους 39 και 47 ετών, καθώς κι έναν 40χρονο Αλβανό, οι οποίοι φέρονται να σχετίζονται με τα ναρκωτικά που βρέθηκαν σε αγροτική έκταση κοντά στα Καλέσα. Οι αστυνομικοί εντόπισαν εκεί περισσότερα από 700 γραμμάρια κοκαΐνης, ωστόσο κατάφεραν να βρουν και 230 γραμμάρια μείγματος ηρωίνης, ecstasy και αμφεταμίνης, η οποία, στη μορφή "σκόνης-ζάχαρης" που βρέθηκε, δεν είχε εμφανιστεί ξανά στην Κρήτη.

Απολογείται ο 39χρονος

Όσον αφορά στο δικαστικό σκέλος της συγκεκριμένης υπόθεσης, την περασμένη Παρασκευή οι δύο από τους κατηγορούμενους - ο 40χρονος και ο 47χρονος - κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, μετά τις απολογίες τους, και πήραν το δρόμο για τη φυλακή. Ο τρίτος που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, ηλικίας 39 ετών, αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή εντός της σημερινής ημέρας. Σύμφωνα πάντως με τα όσα δήλωσε η συνήγορος υπεράσπισής του, Κατερίνα Χατζηδογιαννάκη, ο εντολέας της δεν έχει την οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση.

MDMA η ουσία που προβλημάτισε

Όπως ανέφερε, ωστόσο, μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" ο διευθυντής του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικών Επιστημών και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Άρης Τσατσάκης, η εν λόγω ουσία δεν είναι άλλη από το λεγόμενο «MDMA». Σύμφωνα με τον κ. Τσατσάκη, το MDMA είναι διεγερτική ουσία, η οποία προκαλεί ευεξία - πρόσκαιρη - στο χρήστη της. Η πιο διαδεδομένη μορφή στην οποία συναντάται το MDMA είναι σε χάπι. Υπενθυμίζεται ότι, μετά τον εντοπισμό του μείγματος ηρωίνης, ecstasy και αμφεταμίνης, το εν λόγω εύρημα εστάλη στο Εργαστήριο Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, προκειμένου να διευκρινιστεί περί τίνος πρόκειται.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελινος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News