Κρήτη

Να μην τολμήσουν να μιλήσουν για μαύρο αγροτικό χρήμα

Αρχές του επόμενου μήνα η παγκρήτια σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων που έχει συγκαλέσει η ΟΑΣΝΗ με στόχο τον προγραμματισμό δράσης τους έναντι της ακολουθούμενης αγροτικής κυβερνητικής πολιτικής και της προσπάθειας σύστασης Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κρήτης.

Ο πρόεδρος της Γιώργος Τζωρτζάκης ζήτησε από όλες τις παραγωγικές τάξεις να στηρίξουν τους αγώνες τους, διερωτήθηκε ποιος είναι εκείνος ο βουλευτής που θα πάει σε χωριό και θα τολμήσει να μιλήσει για ηλεκτρονικό μπλόκο στο μαύρο αγροτικό χρήμα όταν το πάγιο αίτημα των αγροτών είναι η υιοθέτηση ηλεκτρονικού τιμολογίου προκειμένου να σταματήσουν οι Ελληνοποιήσεις ξένων προϊόντων σε βάρος των εγχώριων.

Στην προσπάθεια τους αυτή, εξόντωσης του πρωτογενή τομέα αναρωτιέμαι πως ακόμα τους ανεχόμαστε, διερωτήθηκε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι: ''Διπλές εισφορές θα πληρώσουν τον Φεβρουάριο οι αγρότες. Οι εισφορές θα καταβάλλονται μηνιαία και θα υπολογίζονται επί του πραγματικού φορολογητέου εισοδήματος της πλέον πρόσφατης εκκαθαρισμένης οικονομικής χρήσης (έτους 2015).


Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε χθες, Πέμπτη, ο ΕΦΚΑ το 2017 στα 86,98 ευρώ ορίζεται η κατώτατη μηνιαία εισφορά για ετήσιο εισόδημα ως και 4.923 ευρώ το 2017.


Για το ίδιο εισόδημα θα καταβάλουν 95,18 ευρώ το μήνα το 2018, 103,39 ευρώ το 2019, 107,49 ευρώ το 2020, 109,54 ευρώ το 2021 ενώ το 2022 που ολοκληρώνεται η σταδιακή αύξηση του ασφαλίστρου η εισφορά φτάνει στα 111,59.


Επιπλέον η εισφορά για Υγεία ορίστηκε άμεσα (και όχι σταδιακά) στο 6,95% του εισοδήματος ενώ υπάρχει και η εισφορά για τον Λογαριασμό Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) που έχει οριστεί στο 0,25%.

Για διπλό ηλεκτρονικό «μπλόκο» στο μαύρο χρήμα από τη διακίνηση αγροτικών προϊόντων κάνουν λόγο κυβερνητικά στελέχη καθώς προβλέπει την καθιέρωση ηλεκτρονικού τιμολογίου στις συναλλαγές αγροτών και εμπόρων και τη σύνδεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με το υπουργείο Οικονομικών.

Σχόλια