default-image

Πανλασιθιώτικη συνάντηση αγροτών ενόψει κινητοποιήσεων

Κρήτη
Πανλασιθιώτικη συνάντηση αγροτών ενόψει κινητοποιήσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με πρωτοβουλία του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κλήθηκαν στο «Μελίνα Μερκούρη» σε πανλασιθιώτικη ενωτική συνάντηση λήψης σημαντικών αποφάσεων, οι εκπρόσωποι των Αγροτικών, Κτηνοτροφικών, Μελισσοκομικών και Αλιευτικών Σωματείων του Ν. Λασιθίου και της Βιάννου, ενόψει των κινητοποιήσεων που προετοιμάζονται σε όλη την αγροτική Κρήτη.

Στη συνάντηση είχαν κληθεί και οι Συνεταιρισμοί, τα Δημοπρατήρια, οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, οι Οργανώσεις Παραγωγών και όλοι όσοι εμπλέκονται στον πολύπαθο πρωτογενή τομέα.

Η συνάντηση των αγροτικών φορέων της Ανατολικής Κρήτης, είχε οριστεί να γίνει στις 6.30 μ.μ. της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου, στο «Μελίνα Μερκούρη» της Ιεράπετρας, προκειμένου να κατατεθούν όλες οι προτάσεις των αγροτικών φορέων, να συζητηθούν και να καταλήξουν από κοινού σε μια ενιαία πρόταση, με την οποία θα πάρουν μέρος στη συνεδρίαση του Παγκρήτιου Συντονιστικού Οργάνου που θα πραγματοποιηθεί σε μερικές μέρες.

«Επιδίωξη μας είναι να ενώσουμε όλες τις αγροτικές δυνάμεις του Ν. Λασιθίου, και να συναποφασίσουμε τη μορφή των κινητοποιήσεων μας, προκειμένου να έχουμε μια δυναμική παρουσία στις αντιδράσεις που θα ακολουθήσουν σε παγκρήτιο επίπεδο, για να διεκδικήσουμε ακομμάτιστα και ενωτικά λύσεις στα βασικά προβλήματα που μας απασχολούν. Δηλαδή το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το αυξημένο κόστος παραγωγής», μας είπε ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Μανόλης Μιχαλάκης.

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Σητείας κ Γιώργος Τσιφετάκης, προτείνει εκτός από τις κινητοποιήσεις που θα έχουν τοπικό χαρακτήρα σε κάθε Νομό της Κρήτης, να αποφασιστεί μια νέα μεγάλη απόβαση αγροτών στην Αθήνα και συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Μόνο όταν όλη η Κρήτη ενωμένη, κατεβαίνει σε μαζικές κινητοποιήσεις, όπως έγινε την προηγούμενη φορά στο Σύνταγμα, μόνο τότε, η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να ικανοποιήσει έστω μέρος των αιτημάτων μας, για να μη μας εξαναγκάσει να εγκαταλείψουμε τα χωράφια μας. Οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις που θα συναποφασίσουμε σε παγκρήτιο επίπεδο, θα πρέπει να είναι μαζικές, έντονες, αποφασιστικές και συντονισμένες, χωρίς αυτοσχεδιασμούς και έξω από κομματικές γραμμές.Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να πείσουμε την κυβέρνηση, να κάνει τις αλλαγές που θέλουμε στο νέο φορολογικό και ασφαλιστικό, που μας οδηγούν στη χρεοκοπία. Το κλειδί στην επιτυχία των κρητικών αγροτικών κινητοποιήσεων, θα είναι η συμμετοχή. Δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα με άτονες διαδηλώσεις χωρίς μαζική συμμετοχή αγροτών. Η πρόταση μου λοιπόν είναι να ξαναπάμε δυναμικά όλοι μαζί στην Αθήνα, για να πετύχουμε τους στόχους μας», καταλήγει ο κ. Γιώργος Τσιφετάκης.

Στην πανλασιθιώτικη συνεδρίαση των αγροτικών φορέων, είχαν κληθεί και οι ενεργοί αγροτικοί φορείς της Νότιας Βιάννου, οι οποίοι βρίσκονται σε ανοικτή επικοινωνία με την Ιεράπετρα, κυρίως λόγω της κοινής γραμμής πλεύσης στον κλάδο των κηπευτικών.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News