default-image

Σήμερα τελευταίο αντίο στον Γ.Μιγάδη, θα ταφεί στην Κρήτη

Κρήτη
Σήμερα τελευταίο αντίο στον Γ.Μιγάδη, θα ταφεί στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντίο λένε σήμερα συγγενείς και φίλοι σε έναν από τους μεγάλους Έλληνες ζωγράφους, το Γιάννη Μιγάδη που έφυγε από τη ζωή. Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον εκλιπόντα τελέστηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 12 στον ΄Αγιο Διονύσιο Αεροπαγίτη. Η κηδεία του θα γίνει στη γενέτειρά του, την αγαπημένη του Κρήτη. 

Μάλιστα όπως ανακοινώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου στο νέο κοιμητήριο έχει διαμορφωθεί, με αφορμή το θάνατο του μεγάλου ζωγράφου ,ένας ειδικός χώρος όπου θα ταφούν όλοι οι καλλιτέχνες που φεύγουν από τη ζωή δημοσία δαπάνη.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ Η ΤΑΦΗ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Ο μεγάλος Ηρακλειώτης Γιάννης Μιγάδης ζωγράφος, σκηνογράφος και ενδυματολόγος, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 90 ετών στο σπίτι του στην Αθήνα όπου είχε επιλέξει, εδώ και δεκαετίες να ζει και να δημιουργεί. Ποτέ, ωστόσο, δεν λησμόνησε τη γενέτειρά του, την οποία επισκέπτονταν τακτικά ενώ ο δήμος Ηρακλείου τον τίμησε το 2007 για την πλούσια καλλιτεχνική του παραγωγή, βραβεύοντας τον με το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης».

Ο Γιάννης Μιγάδης γεννήθηκε στο Ηράκλειο. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητή τον Κ. Παρθένη από το 1945 έως το 1951. Μετά έφυγε με υποτροφία στο Παρίσι όπου σπούδασε σκηνογραφία και ενδυματολογία στη Σχολή Ecole des Arts Decoratifs. Παρουσίασε έργα του σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις από το 1953 ενώ παράλληλα εργάσθηκε στο Εθνικό θέατρο, το Κ.Θ.Β.Ε. το ελεύθερο θέατρο καθώς στον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος. Ασχολήθηκε επίσης με εικονογραφήσεις βιβλίων, ημερολογίων, και περιοδικών ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά και καλλιτεχνικά περιοδικά.

Φωτογραφία: theotoc

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News