Κρήτη

Στην αγκαλιά της Κρητικής γης ο μικρός Άγγελος

Η εικόνα από το λευκό φέρετρο με το άψυχο κορμάκι του μικρού Άγγελου σφραγίζει με τον πιο σπαραχτικό τρόπο τον επίλογο μιας πρωτοφανούς τραγωδίας.

Η εικόνα από το λευκό φέρετρο με το άψυχο κορμάκι του μικρού Άγγελου σφραγίζει με τον πιο σπαραχτικό τρόπο τον επίλογο μιας πρωτοφανούς τραγωδίας με θύμα ένα αγοράκι που ήρθε στο φως τη ζωής, για να σβήσει βίαια και δραματικά.

Μια εβδομάδα μετά την τραγωδία που "πάγωσε" την Κρήτη και ολόκληρη τη χώρα, η οικογένεια του βρέφους παρέλαβε το πρωί τη σορό του από το νεκροτομείο του ΠΑΓΝΗ ώστε να ταφεί στη Σητεία όπου συγγενείς και φίλοι της οικογένειας το συνόδευσαν το μεσημέρι στην τελευταία του κατοικία.

Τα ερωτήματα που προέκυψαν από τη στιγμή που το 5,5 μηνών βρέφος μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένο στο νοσοκομείο παραμένουν αναπάντητα. Η αναζήτηση ευθυνών για  το φρικτό θάνατο του μικρού Άγγελου που συγκλόνισε την χώρα θα συνεχιστεί στις δικαστικές αίθουσες καθώς ο 52χρονος πατέρας του αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, όπως προβλεπόταν με βάση την ποινική δίωξη που του είχε ασκηθεί.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ - ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΝΟΜΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ: ΓΙΑΤΙ ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ

Παρότι η συνήγορος του μιλά για ανατροπή της εικόνας που παρουσιάστηκε, νομικοί εξηγούν πως από τη στιγμή που η ποινή που προβλέπεται είναι έως δέκα έτη δεν επιτρέπει την προφυλάκιση του κατηγορουμένου σύμφωνα με τις νεότερες διατάξεις του ποινικού κώδικα.

Ο κατηγορούμενος καλείται να καταβάλει χρηματική εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ, ενώ του απαγορεύτηκε ακόμη η έξοδος από τη χώρα. Η μόνη απάντηση που έδωσε στη βροχή των ερωτήσεων που δέχτηκε ήταν πως ο ίδιος έχει μπροστά του δύσκολο δρόμο…

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΕΥΚΟ ΦΕΡΕΤΡΟ "ΕΦΥΓΕ" ΤΟ ΑΨΥΧΟ ΚΟΡΜΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ- ΒΙΝΤΕΟ

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια