default-image

Χανιά: Πρώτος τουριστικός προορισμός για τους Φινλανδούς

Κρήτη
Χανιά: Πρώτος τουριστικός προορισμός για τους Φινλανδούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Χανιά αποτελούν τον πρώτο τουριστικό προορισμό της χώρας για τους Φινλανδούς, οι επιλέγουν σταθερά την Κρήτη για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Αυτό το μήνυμα έλαβε η αντιπροσωπεία από την Κρήτη που συμμετείχε στην τουριστική έκθεση Matka, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, από τις 19 έως τις 22 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας Χανίων, «τα τουριστικά γραφεία που συμμετείχαν στην έκθεση επιβεβαίωσαν, επίσης, την αυξημένη ζήτηση για την Κρήτη και συγκεκριμένα μία αύξηση περίπου 30% στις κρατήσεις με προορισμό τα Χανιά».

Στην τουριστική έκθεση συμμετείχε και φέτος η Περιφέρεια Κρήτης, που φιλοξενήθηκε στο περίπτερο του ΕΟΤ, εκπροσωπούμενη από τον περιφερειακό σύμβουλο Κυριάκο Κώτσογλου, τον προϊστάμενο του Τμήματος Τουρισμού Χανίων, Μανώλη Βολικάκη και την συνεργάτιδα της Περιφέρειας, Βασιλική Κατσαντώνη.

Στην έκθεση συμμετείχαν περισσότεροι από 700 εκθέτες από όλον τον κόσμο, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τις 72.000, 5.000 επισκέπτες περισσότεροι από την περσινή χρονιά, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Το περίπτερό της Κρήτης, σύμφωνα με την αντιπεριφέρεια, επισκέφθηκε πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους επιχειρηματίες και τουριστικοί παράγοντες, οι οποίοι άκουσαν με ενδιαφέρον την τουριστική πρόταση, προμηθεύτηκαν το έντυπο υλικό προβολής του νησιού και γεύτηκαν τα κρητικά κεράσματα.

Ανάμεσα στους επισκέπτες, ο γγ του ΕΟΤ, Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, το στέλεχος του Τμήματος Διαφήμισης, Προγραμμάτων, Συνεδρίων και Εκθέσεων του ΕΟΤ, Κατερίνα Τζανετοπούλου, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Φινλανδία, Δημήτρης Καράμπαλης, η πρόξενος, Κωνσταντίνα Καμίτση, καθώς και ο αναπληρωτής προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας και Βαλτικής, Παύλος Μούρμας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News